Dubai hayaliyle dolandırıldılar

Güncelleme Tarihi:

Dubai hayaliyle dolandırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 12:27

ANTALYA'da 20 kişiyi, Dubai'de bulunan 5 yıldızlı bir otelde iş bulma vaadiyle kandırıp dolandıran 45 yaşındaki Döne Uçan, polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

 Döne Uçan, gazetelere ilan verip el broşürleri dağıtarak Dubai'de ortağı olduğu 5 yıldızlı otelde çalışacak Türk personel aradığını duyurdu. Başvuranlardan resmi evraklar ve 1000'er YTL alan kadın, Antalya'daki 5 yıldızlı lüks bir otelde düzenlenecek kokteyl ile veda edeceğini söylediği kurbanlarını saatlerce kapı önünde bekletti.

Dolandırıcılık ve sahte kimlik kullanmaktan sabıkası bulunan 45 yaşındaki Döne Uçan, ortağı olduğu Dubai'deki 5 yıldızlı bir otele personel aradığını belirten el ilanları dağıtıp gazetelere ilan verdi. İş ilanına 20 kişi başvurdu. Uçan, müracaat edenlerden kimlik fotokopisi, ikametgah, sağlık raporu, 12 vesikalık fotoğrafın yanı sıra, masraflar için 1000'er YTL aldı. Döne Uçan, başvuranlara bir hafta sonra Antalya'daki lüks bir otelde düzenleyeceği kokteylde evraklarını vereceğini ve vedalaşacaklarını söyledi. Uçan'ın kendilerini dolandırdığından habersiz, belirtilen tarihte otele gelen 20 kişi, öyle bir etkinlik olmadığını öğrendi. Buna rağmen otelin önünde saatlerce umutla bekleyen gençler, dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu. Polis, dolandırıcılıktan sabıkası bulunan kadının kaldığı evi belirleyerek sabaha karşı baskınla yakaladı. Döne Uçan, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!