Erdoğan: Köşk sürecini başlatıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Köşk sürecini başlatıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 16:48

TBMM'de Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından sıcak dakikalar yaşandı. Başbakan'ın Meclis'teki odasında Çankaya zirvesi yapıldı. Erdoğan'ın gündüz yapılan toplantıda Köşk sürecinin yarın başlatabileceklerini söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Meclis Başkanlığı seçimlerinin hemen ardından AKP'nin üçlü zirvesi ve partinin üst yönetimi toplantıya geçti. Başbakan'ın Meclis'teki odasında başlayan toplantıda Çankaya seçiminin ele alındığı bildirildi. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve bazı AKP kurmayları, rekor oyla TBMM Başkanı seçilen Köksal Toptan'ı tebrik etmeye gitti.

Köksal Toptan'ı ziyaret öncesi Erdoğan, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

"Üçlü uzlaşma sağlanması bizi sevindirdi. Millet iradesini bir kenara koymamalıyız. Millet ne kadar yetki verirse, o kadar temsil yetkisine sahipsiniz. Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne razı olamayız. Milletin iradesine saygı göstermeliyiz."

Açıklamanın ardından Erdoğan, Gül ve beraberindeki AKP'li yöneticiler Köksal Toptan'la görüştü.

AKP CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİNİ BAŞLATIYOR

Haberin Devamı

Başbakan bugün öğleden önce basına kapalı olarak yapılan grup toplantısında, Cumhurbaşkanlığı takvimini başlatacaklarının konuşulduğu açıklandı.

Toptan'ın Meclis Başkanı seçilmesi sonrası gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, “Birinci turda yüksek bir katılımla Köksal Beyin seçilmiş olması gerçekten Meclisimizin bu dönem açılışında güzel bir adım oldu. Temennimiz odur ki bundan sonraki süreçte de buna benzer neticeleri birlikte yaşayalım. Bunlar Meclisimizin gücünü verimini artıracağı gibi ülkemizin gücünü de artıracaktır. Ülkemizin dayanışma ruhunu çok daha farklı bir şekilde gelişmesine vesile olacaktır. Ben bu tür olumlu yaklaşım içinde olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Bu sonucu bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine ise "Dün ve bugünkü gelişmeleri gördükten sonra bekliyordum" yanıtını verdi.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminin hatırlatımsaı üzerine de Başbakan Erdoğan, “Hayırlısı olsun, temennimiz odur ki bundan sonra süreç başlayacak zaten” diye konuştu.

AKP ve MHP’nin başkanlık divanı üyelerin süreci başlatmak için yeterli olacağı görüşüne varan Erdoğan, “Muhalefet üye vermese de Başkanlık divanı için bizim sayımız yeterli, seçim takvimini başlatabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!