Bir el tokalaşıp diğer el askere kurşun sıkmasın

Güncelleme Tarihi:

Bir el tokalaşıp diğer el askere kurşun sıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 00:00

Cumhurbaşkanlığı oylamasında TBMM’ye gireceğini daha önce açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün AKP’ye cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda "İnat ve cepheleşme yeni krizi kaçınılmaz kılar" uyarısında bulundu.

Grup konuşmasına İstanbul Milletvekili seçilen ve mazbatasını almaya giderken trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Cihat Özönder ile şehit olan güvenlik mensuplarını anarak başlayan Bahçeli "Milli duruşun, uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun adresi olacağız. Ancak, bilinmesi gereken ayrıntı, göstereceğimiz bu uzlaşmanın, hoşgörünün ve diyaloğun milli devlet, üniter yapı ve Cumhuriyetimizin temel değerleri ekseninde olacağıdır" dedi.

HASSASIZ TBMM’nin açılışının ilk günü Ahmet Türk ve DTP’liler ile tokalaşarak dikkat çeken Bahçeli "Bizler yeni dönemde yapıcı bir rol oynayacağımızı söylerken uzatılan elleri elbette havada bırakamayız. Fakat, bir taraftan el sıkarken, diğer el ile Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüzün olamayacağını da açıkça ifade ediyorum. Yanlış bir hesap içine girilerek, MHP’nin uzlaşmacı tavrı üzerinden, yıkıcı veya bölücü niyetlere meşruiyet kazandırılmaya çalışılırsa; buna en sert ve kesin cevabı yine MHP verecektir. Bu konudaki hassasiyetimizin bilinmesinde yarar var" diye konuştu. Bahçeli, milletvekillerini de DTP’li milletvekilleri ile ilişkide "ölçülü ve dikkatli" olmaları konusunda uyardı.

MİLLİ DURUŞU OLMALI Cumhurbaşkanının ortak bir anlayış ve işbirliğiyle seçilmesini de isteyen Bahçeli şunları söyledi: Türkiye Cumhuriyetine Cumhurbaşkanı olacak şahıs, ülkenin bütünlüğü ve Türk devletinin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde tereddüt bırakmayacak bir fikri maziye, kurucu felsefeyi özümsemiş, geçmişinde Cumhuriyetin temel değerlerine samimiyet ve sadakati hakkında kuşku bırakmayacak bir milli duruşa sahip olmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!