Telefon kontörü dolandırıcıları

Güncelleme Tarihi:

Telefon kontörü dolandırıcıları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun adını kullanan bazı kişiler, telefonla aradıkları kişilerden kendi hatlarına bedava kontör yükletiyorlar.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun adını kullanan dolandırıcıların, telefon hatlarına bedava kontör yüklettikleri ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurusu üzerine dolandırıcıları yakalamak üzere harekete geçti. Savcıları dahi şaşırtan dolandırıcılık olayı mağdurları arasında TBMM’de görevli bürokratlar, avukatlar, doktorlar ve işadamları dahi var. Soruşturmayı başlatan Başsavcılık yetkilileri, artan suç duyuruları üzerine vatandaşları dikkatli olmaları konusunda yarırken, zanlıların yakalanabilmesi için polise talimat verdi. Dolandırıcıların suç işleme yöntemi şöyle gerçekleşiyor:

ŞİFRELERİNİ İSTİYORLAR

Önceden belirledikleri telefon aboneleri arandıktan sonra "Bu telefon numarası size mi ait?" diye soruluyor. "Evet, ben kullanıyorum" yanıtını alan dolandırıcılar, "Size ait bu telefon numarasından Başbakanımızın hanımı ya da Deniz Kuvvetleri Komutanımızın eşi taciz ediliyor. Birisi hattınızı kullanıyor olabilir. Bunu denemek için bir süre çalışma yapmamız gerekir. Ama hattımda kontör kalmadı. En yakın büfeye giderek, kontör aldıktan sonra, benim numaramı tekrar arayın. Telefonla ilgili bir sorun var mı buna bakmamız gerekiyor" yalanını söylüyor. Dolandırıcılar bu yolla aldıkları kontürleri daha sonra kendi adlarına olan 900’lü hatları arayarak paraya çeviriyor.Bu kişiler daha sonra bu kontürleri kendi hatlarını arayarak paraya çeviriyor.

FONDA TELSİZ SESLERİ

Telefonda dolandırıcılık payanların yöntemileri şöyle? Telefonda arka fonda telsiz konuşmaları geliyor. "Evet amirim" şeklindeki konuşmalar dinletilerek bir karakoldan aranıyor gibi davranıyor. Mağdurların, satın aldıkları kontörlerin üzerindeki numara ve şifreleri okuması isteniyor. Dolandırıcılar, bu yolla aldırdıkları kontörleri daha sonra kendi adlarına olan 900’lü hatları arayarak paraya çeviriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!