Başbakan Ecevit korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ecevit korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 13:53

Partisinin PM toplantısına belindeki ağrılar nedeniyle katılamayan ve hastaneye kaldırılan Başbakan Ecevit'in rahatsızlığı Ankara'yı tedirgin etti. Doktoru, patolojik bir bulguya rastlanmadığını ancak Ecevit'in bir kaç gün daha hastanede kalabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Ecevit, belindeki bir rahatsızlık nedeniyle DSP'nin Parti Meclis'ine katılamadı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer, Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlığı nedeniyle bugünkü PM toplantısına başkanlık edemediğini ve kendisinden toplantıya başkanlık etmesini istediğini kaydetti.

Sezer, "Kendisinin küçük bir rahatsızlığı var. Dün gece üşütmüş sırtından, onunla ilgili doktor kontrolünde, ama önemli bir sorun yok" diye bir açıklama yaptı.

Ancak Rahşan Ecevit toplantıyı yarım bırakıp, Başbakanlığa gitti. Rahşan Ecevit, Başbakan'ı saat 13:00'de Başkent Hastanesi'ne götürdü.

Başbakanlık basın danışmanlığından daha sonra yapılan açıklamada, Ecevit'in gribal enfeksiyon geçirdiği ve hastanede kapsamlı bir chek-up'tan geçtiği duyuruldu. Ecevit'in soğuk algınlığı dolayısıyla belinde bir rahatsızlığının bulunduğu ve bu nedenle MR'ının çekildiği öğrenildi.

Haberi alan DSP'li milletvekilleri hastaneye gitti. DSP Genel Sekreteri Hasan Gülay, hastaneye gelişinde Ecevit'in dün akşam katıldığı TOBB Genel Kurulu resepsiyonunda üşüttüğünü ve bunun belinde rahatsızlığa neden olduğunu kaydetti.

HASTANE AÇIKLAMASI: BELİNDEN RAHATSIZLANDI

Başkent Üniversitesi Hastanesi Basın Müşaviri Mahmut Temizyürek, Başbakan Bülent Ecevit'in belinden rahatsızlığı nedeniyle hastaneye getirildiğini, devam eden tetkiklerin 1-2 saat içerisinde bitebileceğini bildirdi.

Temizyürek, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecevit'in belindeki rahatsızlığı nedeniyle hastaneye getirildiğini söyledi. Temizyürek, ''Tetkikler devam ediyor. Bir bel şikayetiyle gelmiş durumda. Tetkikler, 1-2 saat içinde bitebilir. Daha sonra size açıklama yapılacak'' dedi.

Temizyürek, Başbakan Ecevit'in tetkiklerini birçok doktorun yaptığını ve bu tetkiklerde Ecevit'in doktoru Turgut Zileli'nin de hazır bulunduğunu ifade etti.

Bu arada, Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne TBMM Başkanı Ömer İzgi, Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ile İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen de geldi.Yücelen, Başkent Hastanesi'den ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Telaş edecek bir durum yok. Paniği siz yaratıyorsunuz. Başbakan küçük bir sancı dolayısıyla buraya gelmiştir. Şu anda tetkikleri doktorlar tarafından yapılıyor. Sağlık durum gayet iyi. Şuana kadar yapılan tetkikleri iyi. Şu anda herhangi bir ağrısı, sancısı yok. Sanıyorum bir saate kadar da kendisi size burada açıklama yapacak, evine gidecek. Herhangi bir merak edilecek şey yok. Herkes normal işine dönüyor."

DOKTORU: BU GECE BURADA KALACAK. BELKİ BİRKAÇ GÜN BURADA KALACAK

Başbakan Ecevit'in doktoru Prof. Dr. Turgut Zileli, Başbakan Bülent Ecevit'in tetkiklerinin devam etmesi nedeniyle bu gece Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde kalacağını bildirdi.

Prof. Dr. Zileli, hastanenin önünde yaptığı açıklamada Başbakan Ecevit'in rahatsızlığı nedeniyle tetkik yapıldığını belirterek, ''Belki birkaç gün burada kalacak. Geceyi burada geçirecek'' dedi.

Zileli, ''Şu anda çok kati birşey söyleyemem. Tetkikleri yapılıyor'' diye konuştu. Zileli, Başbakan Ecevit'in hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!