İzmir'de sahte para operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde sahte para operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 14:26

İzmir'de, sahte belgelerle kurdukları şirketler ile faaliyetteki bazı firmalar adına bastırdıkları sahte faturaları komisyon karşılığı piyasaya sürdükleri, sahte kimlik, ehliyet, diploma, ruhsat düzenledikleri ileri sürülen gruba yönelik düzenlenen operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.O.A'nın elebaşılığını yaptığı bir grubun “piyasaya komisyon karşılığı sahte fatura düzenlediği” yönünde gelen ihbar üzerine, takip başlattı. Ekipler, 2 ay sürdürdükleri takip sonrası İzmir'de 20, Mersin'de 3, İstanbul'da ise 1 ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon yaptı.
Operasyonda, sahtecilik suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan A.O.A. ile aralarında 2 matbaacının da bulunduğu şebekenin ikisi kadın 17 üyesi yakalandı. Yakalanan zanlılar arasında farklı suçlardan aranan kişilerin de bulunduğu bildirildi.

SAHTE FATURALARI EVDE DÜZENLİYORLAR

Operasyonda, A.O.A'nın birlikte yaşadığı A.E. adlı kadının evinde yapılan aramada çok sayıda sahte şirket belgeleri, bu şirketler adına düzenlenmiş 114 cilt fatura, hayali şirketler adına düzenlenmiş 101 kaşe, irsaliye, fatura koçanları, ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Diğer adreslerdeki aramalarda ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve bazı resmi kurumlara ait kaşe ve mühürler, sahte kimlik, ehliyet, ruhsat ve diplomalar, farklı şirketler adına hazırlanmış fatura, kaşe, irsaliye ciltleri, ikamet kağıtları, noter belgeleri, ruhsatsız silah, sahte ruhsat belgeleri ve çalıntı 2 otomobilin ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Zanlıların, sahte resmi evrak, kimlik, ehliyet, ruhsat, diploma düzenledikleri, sahte belgelerle hayali kişiler adına ve halen faaliyette olan bazı firmalar adına fatura, irsaliye bastırdıkları ve bunları komisyon karşılığı şirketlere sattıkları, hayali şirketler adına otomobil kiralayarak, sahte belgelerle bu otomobilleri kullandıkları, kiraya verdikleri ileri sürüldü.
Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan 17 zanlının sorgularının sürdüğünü, ifadeleri doğrultusunda operasyonun genişletilebileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!