Liderleri arayıp ak sayfa açtım

Güncelleme Tarihi:

Liderleri arayıp ak sayfa açtım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan dün Köşk’e çıkarak Cumhurbaşkanı Sezer’e istifasını sundu. Erdoğan, Baykal’ı aradığını ve kendisini ziyaret edeceğini söyleyerek, "Memnuniyetini diye getirdi. Ak sayfa açtım, yeni süreç başlatacağız" dedi. Erdoğan, Bahçeli’yi de aradığını ancak ulaşamadığını söyledi.

SEÇİM meydanlarında liderlerin birbirlerine yönelik sözleri ile yükselen tansiyon yerini ’dostluk’ havasına bıraktı. Başbakan Tayyip Erdoğan, dün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den randevu istedi. Saat 16.30’da Çankaya Köşkü’ne çıkan Erdoğan, Sezer ile yaklaşık yarım saat görüştü ve 59. hükümetin istifasını sundu. Görüşmenin ardından da gazetecilerin soruları üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı aradığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

BAYKAL’DAN HAYIRLI OLSUN

Sayın Baykal’ı ben telefonla aradım. Ülkemiz için, demokrasimiz için, milletimiz için hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Meclis oluştuğunda atacağımız adımlarla ilgili olarak CHP’yi ziyaret edeceğimi söyledim. Kendilerini ziyaret edeceğimi söyledim. O da memnuniyetini dile getirdi.

RODOS İDDİASI

Erdoğan, Baykal’ın "Rodos’a yüzerim" açıklamalarının hatırlatılması üzerine de, "Ben artık bu konularla ilgilenmiyorum, seçim meydanlarında bıraktım, yeni bir sayfa açtım. Ak sayfa. Ak sayfa da yeni bir süreci başlatacağız" dedi.

SEZER TEBRİK ETTİ

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı sizi tebrik etti mi?" sorusuna da, "Evet kutladılar. Biz de kendilerine teşekkürlerimizi sunduk" diye yanıt verdi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de aradığını, ancak kendisine ulaşamadığını belirterek, "Belki Cumhurbaşkanıyla görüşürken, aramıştır" dedi. Başbakan Erdoğan’ın diğer açıklamaları şöyle:

SIÇRAMA DÖNEMİ

Yeni hükümet kurulana kadar görevimize aynı şekilde devam edeceğiz. İnanıyorum ki Türkiye bu süreçten çok daha güçlenerek çıkar, 60. hükümet yeni bir sıçrama dönemini yaşatacaktır, milletimizin yüksek iradesi doğrultusunda değişim ve gelişme hamlemiz de devam edecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Mazbataların alınmasından sonra bir karara varacağız. İlk etapta parlamentonun oluşmasını bekleyeceğiz, ardından sürece yönelik adımları aralarında müzakere ederek atacağız. Şüphesiz ki Abdullah Bey’in (Gül) bu noktadaki iradesi, düşünceleri benim çok çok önem taşıyor, bunları aramızda değerlendirip müzakerelerini yapıp ülkemizde de inşallah herhangi bir gerilime fırsat vermeden dayanışma içinde yeni parlamentoda bu işleri çözeriz diye düşünüyorum.

Köşk’ten dostluk mesajı

AKP Lideri Erdoğan, dün istifasını sunduktan sonra basın toplantısı düzenledi. Dostluk mesajları veren Erdoğan, açıklamalarının sonunda basın mensuplarına, "Seçimler boyunca sizlerle birlikte çok çileler çektik biliyorum. Sizler de çok koşturdunuz. Sizlere özellikle teşekkür ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!