Fransız Ingenico, Planet'i satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Fransız Ingenico, Planeti satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 11:45

Teknoloji Holding grup şirketlerinden Planet AŞ'nin yüzde 100'ü, elektronik ödeme sistemlerinde faaliyet gösteren, Fransa merkezli Ingenico'ya satıldı.

Haberin Devamı

Planet'ten yapılan yazılı açıklamada, 13 Temmuz 2007'de, Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay ve Ingenico Üst Yöneticisi (CEO) Amedeo D'Angelo ile Ingenico üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda Planet'in satışının gerçekleştirildiği, Planet'in bundan sonraki faaliyetlerini Ingenico bünyesinde sürdüreceği bildirildi.

Satışa, Planet'e ek olarak, Teknoloji Holding grup şirketlerinden, saha ve onarım hizmeti veren Teknoser'in POS onarım bölümünün Ingenico'ya devrinin de dahil edildiği kaydedildi. Satış rakamının 40 milyon doların üzerinde olduğu öğrenildi.

Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay da, satışa ilişkin yaptığı değerlendirmede, Planet'in satışından elde edilen gelirin, yeni yatırımların finansmanı amacıyla kullanılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Elektronik ödeme sistemleri konusunda çözüm sunan, grup şirketlerinden Planet'in, 10 yıl gibi bir sürede Ingenico'nun tüm dünyadaki satışlarının yaklaşık yüzde 5'ini gerçekleştiren, Türkiye pazarında yüzde 30'luk paya ulaşan bir şirket haline geldiğini vurgulayan Hitay, Planet'in en önemli ayırıcı özelliğinin, donanım sağlayıcı olmanın ötesinde; bankacılık sektörü için proje geliştiren bir ARGE merkezi haline gelmesi olduğunu belirtti.

Planet'in 2006 yılında, diğer yıllara oranla rekor sayıda POS satışı gerçekleştirdikten sonra, 2007'nin ilk 6 ayında bir önceki yılın POS satış sayısına ulaştığını ve pazardaki oranını yüzde 30'a yükselttiğini ifade eden Hitay, “Bugün itibariyle Planet, aynı yönetim anlayışı ile Ingenico bünyesinde faaliyetlerini sürdürecektir. Yakın gelecekte Ingenico'nun, Türkiye'deki potansiyeli ve fırsatları değerlendirerek, çok daha büyük yatırımlar yapacağına inanıyorum” dedi.

Ingenico Üst Yöneticisi (CEO) Amedeo D'Angelo da, Planet'in kısa sürede elde ettiği önemli başarı ile “stratejik ortaklarından biri” olduğunu ve Türkiye'nin kendileri için önemli bir merkez haline geldiğini belirtti.

Yeni dönemle birlikte Türkiye ile ilgili hedeflerini büyüttüklerini ifade eden D'Angelo şunları kaydetti:
“Ingenico olarak, önümüzdeki 10 yıl içinde ödeme sistemlerinde büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz. Son dönemde Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da büyük bir büyüme yakaladık. Türkiye'de de Teknoloji Holding grup şirketleri Planet ve Teknoser ile bugüne kadar çok başarılı bir iş ortaklığı yaptık. Planet, güçlü ve güvenilir yapısı, Türk bankacılık sektöründeki güçlü konumu ve tecrübesi, ARGE odaklı ekibi ve profesyonelliği ile bulunduğu bölgede çok önemli başarılara imza attı. Biz, gerek Türkiye'nin stratejik konumu, gerek bankacılık sektörünün bulunduğu nokta, gerekse Planet'in başarısı ve sahip olduğu potansiyel ile Türkiye'yi yakın bölgelerdeki iş planlarımız için bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Yakın gelecekte, bu yöndeki çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.”

INGENICO VE PLANET HAKKINDA

Verilen bilgiye göre, elektronik ödeme sistemlerinde, POS üretimi ve satışında “dünyanın önde gelen şirketlerinden biri” olan Ingenico, dünyada yüzde 24 pazar payı ile bankacılık, perakende, akaryakıt, ulaşım, sağlık ve kamu sektörlerine çözüm üretiyor.

Haberin Devamı

Firma bin 300 çalışanı, dünyanın her yerine dağılmış ofisleri, iş ortakları ve satış kanalları ile EMV ve akıllı kart sistemleri üzerine çalışıyor.

Firma, yıllık cirosunun yaklaşık yüzde 8'lik kısmını ARGE faaliyetlerine ayırarak GPRS, Biometri, Bluethooth gibi yeni teknolojiler üzerinde en verimli çözümleri oluşturmak için çalışmalar yapıyor.

Türkiye'de POS ve ödeme sistemleri pazarında faaliyet gösteren Planet de müşteri ihtiyaçlarına ve taleplerine göre POS terminallerinden ağ çözümlerine, terminal yönetim sistemlerinden akıllı kart uygulamalarına, mağaza çözümlerinden EMV (Europay, Mastercard ve Visa) danışmanlık hizmetlerine kadar uzanan alanlarda müşterilerine hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin “ilk sertifikalı EMV uyum yazılımı tedarikçisi” olan Planet, 2003'te Ingenico tarafından “Center of Excellence” (Mükemmeliyet Merkezi) sıfatına layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!