Çenesini açıp bacağımı kurtardım

Güncelleme Tarihi:

Çenesini açıp bacağımı kurtardım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Öykü Serter, oturduğu apartmandaki komşusu Tekstilci Bülent Ağır'a ait Pitbull'un saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

ÖYKÜ SERTER'İN KAZADAN SONRAKİ İLK GÖRÜNTÜLERİ...TIKLAYIN

Foto galeri - Öykü Serter fotoğrafları için tıklayınız...

Çenesini açıp bacağımı kurtardım


"Akademi Türkiye", "Acemi Birlik", "Ah Polis Olsam" gibi projelerle adından söz ettiren sunucu ve oyuncu Öykü Serter, geçtiğimiz cumartesi spor yapmak için dışarı çıktığı sırada komşusunun Pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğradı. Daha önce de apartmanın güvenlik görevlisine saldıran köpek, Öykü Serter'i önce sol kalçasından ısırdı. Öykü Serter yere düştükten sonra, köpek iki ayağından da ısırmaya devam etti. Öykü Serter'i köpeğin dişlerinden kurtaran, apartmanın güvenlik görevlisi kucağına alarak 3. kattaki dairesine taşıdı.

Sunucu Serter, yaptığı açıklamada, köpeğin kendisini koklayıp uzaklaşacağını düşündüğünü söyledi. Serter, "Müthiş bir boğuşma yaşadım. Elimi dişlerinin arasına sokarak çenesini açtım. Sahibi köpeği ayaklarıyla yere yapıştırmaya çalışıyordu. Evcil bir köpek değil. Her türlü tedbir alınmalıydı" dedi.

Haberin Devamı

Polise şikayetçi olan Öykü Serter, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kuduz aşısı olduktan sonra, Memorial Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, sağ ayağının kemiğinde çatlak saptanan Öykü Serter'in tedavisinin tamamlandığını, taburcu işlemlerinin dün akşam bitirildiğini belirttiler. Aynı gece gece şikayetlerinin artması ve psikolojik açıdan kendisini iyi hissetmemesi üzerine gece 01.30'da yeniden hastahaneye gelen Serter'in Okmeydanı'ndaki Memorial Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Kapısında "Dikkat Köpek" tabelası bulunan Baltalimanı'ndaki Lalezar Apartmanı'nda oturan Tekstilci Bülent Ağır'ın, pitbull köpeğini ağızlık takmadan dolaştırdığını söyleyen komşuları, "Kimi zaman da tasmasız dolaştırıyor. Çok tehlikeli" dediler. Bülent Ağır'ın şikayet üzerine Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'nde ifade verdikten sonra, köpeğiyle birlikte evini terk etti.

PİTBULL'UNU ISIRIP SAKİNLEŞTİRDİ

/images/100/0x0/55ea9a8cf018fbb8f88acd41

Haberin Devamı

FRANSIZ asıllı komşusu tekstilci Bülent Ağır’ın Pitbull-boxer kırması köpeğinin saldırısına uğrayan Sunucu Öykü Serter dün hastaneden taburcu olduktan sonra evinde yaptığı basın açıklamasında büyük bir tehlike atlattığını söyledi. Kendisine saldıran köpeği, sahibinin sahip olamadığı türden bir hayvan diye tanımlayan Öykü Serter, “Sahibi üzerimden aldıktan sonra, köpeğini ısırarak sakinleştirdi. Bu görüntüyü asla unutamam” diye konuştu. Öykü Serter yaptığı basın açıklamasında yaşadığı olayın şokunu hala üzerinden atamadığını belirterek “O kadar güçlü bir hayvan ki tutmak mümkün değil. Ayak bileklerimi ısırmaya başladığında ellerimi ağzına soktum, korkunç bir basınçla ısıran çenesini açmayı başardım. Daha sonra sahibinin ve güvenliğin yardımıyla zorda olsa kurtuldum. Sol baldırımda derin ısırıklar var. Evcil bir hayvan değil. Eğer köpeğini çok seviyorsa ona maske takarak dolaştırmalı. Bildiğim kadarıyla bu köpeğin ilk vukuatı değil. Başıma daha kötü şeyler de gelebilirdi” diye konuştu. Koltuk değnekleri ile yürüyebilen Öykü Serter, canına kastedildiğini belirterek Bülent Ağır’dan da şikayetçi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 2004 yılında çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesine göre Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretme, sahiplendirme, ülkeye girişini, satışını ve reklamını yapma, takas etme, sergileme ve hediye etmenin yasaklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!