Jandarma'dan “Papağan” operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan “Papağan” operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 13:28

Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerince Akyaka'da düzenlenen ve “Papağan” adı verilen operasyon kapsamında bölgede tatil yapan vatandaşların ve turistlerin kredi kartlarını yasa dışı yöntemlerle kopyalayarak hesaplarda bulunan paraları çektikleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

 Muğla Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, aldıkları bir istihbarat doğrultusunda Muğla'nın Akyaka beldesinde hediyelik eşya satılan ve izinsiz döviz alışverişi yapılan bir iş yerine operasyon düzenledi.

Muğla Jandarma Komutanlığı ve Akyaka jandarma karakol ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında “bölgede tatil yapan vatandaşların ve turistlerin kredi kartlarını yasa dışı yöntemlerle kopyalayarak hesaplarda bulunan paraları çektikleri” iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen iş yerinde zanlılarla birlikte kredi kartlarını kopyalamak amacıyla kurdukları düzenek, 2 pos cihazı, kredi kartı, 3 bin YTL, bin avro, 200 pound, bilgilerin kopyalandığı 1 bilgisayar ve çok sayıda kopyalanan kredi kartı ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili olarak aralarında bulunduğu turistlerin de bulunduğu 10 kişinin karakola başvurduğu, ele geçirilen kopyalamama düzeneğinin (papağan) incelenmesinin ardından kredi kartları kopyalanan çok sayıda mağdurun ortaya çıkacağı bildirildi.
Jandarma yetkilileri vatandaşları tatil yaptıkları yerlerde alışveriş yaparken kredi kartı şifrelerini kullanmaları ve işlem esnasında dikkatli olmaları için uyardılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!