Konya'da çete operasyonu: 24 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Konyada çete operasyonu: 24 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 11:41

KONYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Konya, Antalya ve İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Kıskıvrak Operasyonu’nda’ gözaltına alınanların sayısı 24’e ulaştı. Örgüte ait sahte kimlik ve ehliyet basıldığı belirlenen bir matbaa ele geçirilirken, şüphelilerin bir çok şirketin bilgilerini ele geçirerek, sahte çek ve senetlerle 1 milyon YTL’nin üzerinde vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ali Y. adlı kişiyi Konya, Antalya ve İstanbul’da çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu şüphesiyle takibe aldı. Ekipler, önceki gün Ali Y.’nin yanısıra dolandırıcılık, gasp, haraç alma ve adam yaralama gibi olaylara karıştıkları belirlenen örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 21’i Konya’da olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyeleriyle birlikte 5 ruhsatsız tabanca, sahte kimlik, ehliyet ve çekler ele geçirildi. Örgüte ait sahte kimlik basıldığı belirlenen bir matbaa da mühürlendi. Gözaltına alınanlar arasında 30’a yakın suça karışan ve yönetici konumunda bir de kadın bulunduğu kaydedildi.

Operasyonda ayrıca örgüt üyelerinin silah zoruyla gasp ettiği 5 otomobile el konuldu. Örgüt üyelerinin sahte evraklarla sahte şirketler adına çek alarak piyasaya sürdüğü, bir çok şirketin bilgilerini ele geçirerek sahte çek ve senet düzenlediği, çalıntı çekleri piyasa sürdüğü iddia edildi. Çete üyelerinin bu yöntemle 1 milyon YTL’lik vurgun yaptığı ortaya çıktı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!