İstanbul Bilişim Kongresi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Bilişim Kongresi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 00:00

Türkİye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen İstanbul Bilişim Kongresi’nin üç günlük maratonu tamamlandı.

YASAD (Yazılım Sanayicileri Derneği) tarafından geçen yıl hazırlanan "Türkiye Yazılım Stratejisi Raporu’nun" sunumu ve "Yazılım Sanayi Lokomotif Sektör Nasıl Olur" konulu panel oturumlara damgasını vurdu. Yazılım sanayinin öncü sektör olması için neler yapılması gerektiğinin tartışıldığı panelde ulusal yazılım stratejisinin bulunmadığı, yapılan istatistiklerin yeterli olmadığı ve takiplerinin yapılmadığı vurgulandı.

Yazılım sektörünün gelişmesine yönelik arge yatırımlarının devlet politikalarıyla da desteklenmesi ve bu yatırımlarda kontrolün ve teşviklerin denetlenmesinin ele alındığı konuşmalardaki ortak eğilim, yerli üretime kamu ve özel şirketlerin gereken önemi vermesi üzerine oldu. Böylece yerli yazılım potansiyelinin başarılı çözümler üretmesine rağmen, yabancı yazılım çözümlerine tercih edilmesinin de engelleneceği konusunda ortak bir karara varıldı. Sektör içindeki tüm sivil toplum kuruluşlarının kendi algıladıkları rolleri net çizerek ortak projelere imza atmalarının gerekliliğine de değinilen konuşmalardaki genel kanı, "Yazılım Sektörünün gelişmesi için güçlerin birlikteliğinin şart olduğu" yönünde belirginleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!