Visa'da birleşme

Güncelleme Tarihi:

Visada birleşme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 13:26

Visa Inc., Visa International, Visa Canada ve Visa USA’nın birleşmesiyle tek bir anonim şirkete dönüşmek üzere ABD Sermaye Piyasaları Kurulu’na (SEC) bildirimde bulundu.

Visa’dan yapılan açıklamada SEC kurul kaydına alınan başvurunun, Visa Inc. ile Visa Europe arasındaki işleyişlere ilişkin bilgi içerdiği kaydedildi. Başvuruya göre, yeniden yapılanma sonrasında Visa Europe, üyelik kuruluşu yapısını koruyacak ve Visa Inc.’de azınlık hissesine sahip olacak ayrıca Visa lisansı imtiyaz de sahibi olacak.

Visa Europe Başkanı ve CEO’su Peter Ayliffe, Avrupa pazarının benzersiz özelliklerinin, söz konusu özelliklere tam olarak uygun bir strateji gerektirdiğini bildirdi. Yeniden yapılanmanın küresel ölçekte daha rahat hareket etme fırsatı verdiğini dile getiren Ayliffe, diğer yandan Avrupa pazarındaki hedeflerine odaklanma imkanı sunduğunu kaydetti.

SEC’in incelemelerini tamamlayıp halka arzı onaylamasını takiben, Visa Inc. yeniden yapılanmada üye onayının alınması için global süreçleri başlatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!