Sanal dolandırıcı tatilde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sanal dolandırıcı tatilde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 15:39

İZMİR'de gazete ve internet üzerinden verdiği satılık ilanlarıyla dolandırıcılık yapan, 20 suçtan sabıkalı Tayfun Aktan, tatil için gittiği Çeşme İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. İki sahte kimlik kullandığı belirlenen Aktan'ın 6 dolandırıcılık suçuna karıştığı saptandı.

Haberin Devamı

Bir süre önce savcılığa başvuran vatandaşlar, gazete ve internete satılık elektronik eşya ve otomobil ilanı veren bir kişinin, parayı verdikten sonra ortadan kaybolarak kendilerini dolandırdığını söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin sürdürdüğü araştırmalar sırasında, vatandaşların verdiği bilgiler ve telefon kayıtlarının takibinden dolandırıcılık yapan zanlının kimliği belirlendi.

KENDİSİNİ DOKTOR OLARAK TANITMIŞ

Sahte kimlikler de kullandığı tespit edilen 35 yaşındaki Tayfun Aktan'ın, araştırmalar sonrasında tatil için Çeşme'ye gittiği belirlendi. Soruşturmayı Çeşme'ye kaydıran polis, telefonla kendilerine ulaşan Serkan Şahin'in, Aktan'ın kendi ismini de kullanıp dolandırıcılık yaptığını ve gittiği yerleri bildiğini söylemesiyle alarma geçti. İhbarcının verdiği bilgilerden yola çıkan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürüttükleri operasyonda Tayfun Aktan'ı kaldığı evde yakaladı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Aktan'ın, internete ve gazetelere, elektronik eşya, bilgisayar malzemeleri, otomobil satışı için ilanlar verdiği, arayan kişilere de kendisini doktor olarak tanıtıp güvenlerini kazandığı, satış bedeli olan parayı banka hesabına yatırmalarını sağladıktan sonra ortadan kaybolup, dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

20 SABIKASI VAR

Serkan Şahin ve Mesut Kundakçı sahte kimliklerini kullanan Aktan'ın, bu yöntemle 6 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık, sahtecilik, hırsızlık gibi suçlardan 20 sabıkası bulunan Aktan'ın işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi.

57 SUÇTAN DAHA ARANIYORMUŞ

İzmir'de gazete ve internet üzerinden verdiği satılık elektronik eşya ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yapan, 20 suçtan sabıkalı Tayfun Aktan, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi. Aktan'ın son karıştığı 6 suçun dışında, 57 ayrı dolandırıcılık suçundan daha arandığı ortaya çıktı. Toplam 63 suçtan hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

 


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!