El bombalarına 2 tutuklama daha

Güncelleme Tarihi:

El bombalarına 2 tutuklama daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 00:00

İstanbul Ümraniye’de bir gecekondunun çatısında ele geçirilen 28 el bombasıyla ilgili süren soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli başçavuş Mahmut Öztürk, "terör örgütü üyesi olmaktan" tutuklandı.

Tekin ve Öztürk, dün sabah Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Tekin’e savcılık sorgusunda, bazı siyasilerin aileleriyle birlikte çekilen fotoğrafların ve bilgilerin olduğu CD’ye ilişkin sorular yöneltildi. 12.5 saat adliyede kalan Muzaffer Tekin ile Mahmut Öztürk savcılık ve mahkeme ifadelerinin ardından "devletin gizli belgelerini ele geçirmek" ve "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandılar.

Sanıklar adliyeden çıkarılırken yakınları "Güçlü ol komutan" ve "Türk’üz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz" diye slogan attı. Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz de, "Önce suç oluşturdular. Sonra faili buldular" diyerek olayın komplo olduğunu iddia etti. Bombalarla ilgili daha önce emekli astsubay Oktay Yıldırım, ev sahibi Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!