Madalyalı Mahkum'un anıları

Güncelleme Tarihi:

Madalyalı Mahkumun anıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 14:17

Korkut Eken’in terörle mücadele konusundaki akıl almaz yöntemleri, cezaevi günlerinin de yer aldığı “Madalyalı Mahkum” kitabının yeni baskısı Doğan kitap tarafından yayınlandı.

Haberin Devamı

Sedat Bucak’ın da Susurluk'la ilgili çarpıcı açıklamalarının yer aldığı kitapta, Fatih Çekirge’nin “Korkut Eken’in kahraman mı, yoksa suçlu mu olduğuna ilişkin değerlendirmeleri de bulunuyor.   

Gazeteci Emin Çölaşan’ın önsözünü yazdığı “Madalyalı Mahkum" kitabında Saygı Öztürk yine bir döneme, karanlık ve derin ilişkilere, ülkemizin belli sürecinde yaşanan korkaklıklara, kahramanlıklara, mertliklere belgelerle ışık tutuyor.

Korkut Eken’in, yanı sıra Susurluk olayının kilit ismi Sedat Bucak da, kitap için önemli açıklamalarda bulundu,  İzmir ve Kuşadası’nda kendilerinin takip edildiğini, kazanın son anlarını, mahkemeye sunduğu fotoğraftakilerle ilgili ip uçlarını da verdi. Kitapta terörle mücadelede istihbaratçıların ilginç uygulamaları, bunlara ilişkin anılar, belgeler  Madalyalı Mahkum'da toplandı.

Haberin Devamı

Emin Çölaşan  kitabın önsözünün bir bölümünde şunları yazdı:

“Bir süre önce Saygı Öztürk ile birlikte Korkut Eken’i yatmakta olduğu Ayaş kapalı cezaevinde ziyarete gittik. Ben şahsen Korkut Eken’le ilk kez uzun bir söyleşi ortamında bulundum. Anlattığı olaylar olağanüstü idi. Bunları mutlaka yazması için ısrar ettim. Yazarsa Türkiye”de yer yerinden oynar. Bu görevi Saygı Öztürk büyük ölçüde yerine getiriyor. 

Saygı’yı hem gazetecilik anlayışı, hem bundan önceki kitapları, hem de bu son kitabı nedeniyle içtenlikle kutluyorum. Kitabı okurken bazen gözyaşınızı tutamayacak ve kahramanlar için ağlayacaksınız, bazen onların başına gelenlere güleceksiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!