Boru hattından petrol çalan 5 kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Boru hattından petrol çalan 5 kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 19:56

ADANA'da, BOTAŞ'a ait BTC petrol boru hattına vana takıp akaryakıt çalan 5 kişilik şebeke, Jandarma ekiplerince yakalandı. Operasyonda, hırsızların çaldığı 40 ton ham petrol de ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ceyhan İlçesi Çataklı Köyü yakınlarınd, boru hattında kaçak olduğunu belirleyen BOTAŞ güvenlik görevlileri, İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verdi. Harekete geçen İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çataklı Köyü'nde bulunan bir çiftlik evine baskın düzenledi. Yapılan operasyon sırasında, evdeki aramada boru hattında açtıkları deliğe vana takan şebeke elemanlarının 980 metrelik kaçak hat yapıp, bağ evine kadar uzattıkları belirlendi. Saman yığınları arasında depo olarak kullanılan ve 40 ton akaryakıt aldığı tespit edilen dev varili de ele geçiren ekipler, olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguları yapılan 6 zanlıdan H.A., M.E., H.E., A.C. ile H.K., çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, kimliği açıklanmayan bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!