Sivas'tan yurtdışına ilk uçak seferi

Güncelleme Tarihi:

Sivastan yurtdışına ilk uçak seferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 12:07

Sivas Havaalanı'ndan yurt dışına ilk uçak seferinin, 23 Haziran'da Almanya'nın Stuttgart kentine yapılacağı bildirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) yapılan yazılı açıklamada, atıl havaalanlarının ülke ekonomisine kazandırılmasının yanı sıra mevcut havaalanlarının daha etkin kullanılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Bakanlığı'nın, Sivas ve Diyarbakır havaalanlarından yurt dışına sefer düzenlenmesiyle ilgili çalışmalarını tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası uçuşlara uygun hale getirilmek üzere 8 aylık bir çalışmanın ardından önce yurt içi bağlantılı seferlere açılan Sivas Havaalanı'nın, şimdi de yurt dışı bağlantılı uçuşlara hazırlandığı kaydedildi.
Türkiye'nin en uzun ve en geniş pistine sahip Sivas Havaalanı'nın yurt dışı uçuşlara başlayacağının ifade edildiği açıklamada, 16 Mayıs'ta geçici hudut kapısı ilan edilen havaalanından ilk uçuşların 23 Haziran'da Almanya'nın Stuttgart kentine yapılacağı bildirildi.

Cumartesi ve pazar olmak üzere haftada iki kez düzenlenecek karşılıklı seferlerin Sivas'a saat 02.00 geliş, Sivas'tan saat 03.15'te kalkış olarak gerçekleştirileceğinin kaydedildiği açıklamada, uçuşların Öğer Türk Tur tarafından Alman Blue Wings Havayolları'na ait 156 kişilik A 320 tipi uçaklarla başlatılacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, uçak seferleri konusunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Odaların yoğun girişimleri ve Bakan Şener'in desteğiyle önce uçağa kavuştuklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Taahhütlerimiz ve desteklerimiz sonrasında havaalanımız genişletildi. Şimdi ise uluslararası uçacağız. Hedefimiz yerli ve yabancı yatırımcıları Sivas'a çekmek. Yatırımcılarımız için her türlü desteği sağlıyoruz. Artık 2023 yılı vizyonumuzda yer alan Sivas'ı bir dünya kenti yapma hedefimize de kısa sürede ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Sivas'ı dünya kenti yapmaya kararlıyız. Artık yerli yatırımcılarımız gibi yabancı yatırımcılar da Sivas'a direk uçabilecekler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!