Seçim dolandırıcıları iş başında

Güncelleme Tarihi:

Seçim dolandırıcıları iş başında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 13:40

MİLLETVEKİLİ adaylarının kendilerini tanıtma ihtiyacını fırsat bilen dolandırıcılar, medyanın adını kullanarak, adaylardan para istiyor.

Haberin Devamı

Siyasi partilerde rekabet kızıştı. Yüzlerce milletvekili adayı İzmir'den seçilecek 24 milletvekilinin arasında yer almak, kendini, düşüncelerini ve projelerini kamuoyuyla paylaşmak için mücadele veriyor. Bunun için profesyonel ajanslardan destek alan adaylar, kesenin ağzını açıyor. Seçim öncesi hareketlenen piyasada adayların iyi niyetini kullanarak, dolandırıcılık yapmak isteyenler de var. CHP'de 2'nci bölge 9'uncu sıra milletvekili adayı Cenap Börühan, kendisini muhabir olarak tanıtan bir kişinin haber karşılığında kendisinden 1500 YTL ve Turkcell'den 1000 kontör istediğini söyledi. Teklifi kabul etmeyen Börühan olayı şöyle anlattı:

“Telefonla arandım, kendisini bana ulusal bir televizyon kanalının politika muhabiri olarak tanıttı. Adaylığım nedeniyle tebrik etti ve haberimi yapacağını söyleyerek, özgeçmişimi ve bir fotoğrafımı verdiği elektronik posta adresine göndermemi istedi. Ben de çok memnun olacağımı belirterek, hemen özgeçmiş ve fotoğrafımı gönderdim. Daha sonra beni arayıp, haber müdürleriyle görüştüğünü, haberin yayınlanması için 1500 YTL ve Turkcell'den 1000 kontör istediğini söyledi. Bu talebini karşılamayacağımı, haberimin de yayınlanmasını istemediğimi söyledim.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!