Karakola intihar saldırısı: 7 şehit

Güncelleme Tarihi:

Karakola intihar saldırısı: 7 şehit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 00:23

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na çaldıkları ciple gelen PKK’lı teröristin el bombalı ve silahlı saldırısı sonucu 7 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. 1 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Tunceli Pülümür'e bağlı, Munzur Dağı eteklerinde bulunan Kocatepe Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kocatepe Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde nöbetçi askerlerin tanıdığı, çalıntı ciple gelen kimliği belirlenemeyen PKK'lı 2 teröristten biri karakol bahçesine girdikten sonra askerlerin üzerine el bombası attı. Araçta bulunan diğer terörist de cipten inerek askerleri otomatik tüfekle taradı. Bu sırada çevrede bulunan kayalar arasında gizlenmiş birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açıldı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 3 asker şehit oldu, 11'i de yaralandı. Saldırının şokunu atlatan askerlerin karşı ateş açması üzerine teröristlerden 1'i öldürüldü, diğeri yaralı olarak kaçtı.

Saldırıda Eraslan Güngör (Amasya), Burhan Yalçın (Şırnak), Eyüp Yabangülü (Kayseri), Mustafa Aslan (Balıkesir), Emrah Kayadelen (Gaziantep), İlhan Sağlam (Erzurum), Erdem Erkaçtı (İzmir) isimli erler şehit oldu.

Haberin Devamı

Elazığ Askeri Hastanesi ile Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldıran 7 askerin tedavileri ise sürdürülüyor.

Bölgede hava destekli başlatılan operasyon yoğun olarak sürerken, Kocatepe Köyü'nde yer yer teröristlerle çatışma çıktığı bildirildi. Saldırının duyulması üzerine Pülümür ve Tunceli'nden helikopterle bölgeye timler gönderilirken Kocatepe Köyü ve çevresinde kapsamlı operasyon başlatıldı.

CİP TANIDIK

PKK'lı teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakolu'nun bir süreden bu yana çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan kimliği öğrenilmeyen bir kişiye ait cipi çalıp hain baskını gerçekleştirdikleri belirlendi. Kapıdaki nöbetçi askerlerin daha önceden tanıdığı için cipi karakol bahçesine aldıkları bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE DE SALDIRDILAR

Öte yandan Irak sınırında bulunan Hakkâri'nın Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'ndaki nöbetçi askerlere bir grup terörist tarafından dün saat 17.00 sıralarında roketatar ve uzun menzilli makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık karşılık vermesi üzerine teröristler kaçarken saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde terör örgütünden kaçan 1 teröristin de sabaha karşı saat 04.00 sıralarında güvenlik güçlerine teslim oldu. Bingöl’ün Adaklı İlçesi dağlık arazi kesiminde gece arama- tarama operasyonu yapan güvenlik güçleri teröristlere ait çok miktarda yiyecek malzemesi buldu. Bu malzemeler imha edildi.

VALİ VEKİLİ: İNTİHAR SALDIRISI

Tunceli Vali Vekili Mustafa Yaman, karakol baskınının ‘İntihar saldırısı' olduğunu belirterek, “Maalesef bugün 12.45 sıralarında jandarma karakolumuza terörist saldırı olmuştur. Saldırı sırasında 7 görevlimiz şehit olmuştur. Eylemi yapan 1 terörist saldırı sırasında öldü, 1'i de yaralı olarak kaçtı. Yaralı askerler Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Umarım şehit sayımız artmamıştır. Güvenlik güçlerimiz hızla bölgeye özel birlikleri sevk ettiler. Bütün geçiş yolları tutuldu. Güvenlik güçlerimiz bölgeye hakim durumdalar. Bölgede yoğun olarak operasyon devam ediyor. Şu an söyleyebileceklerim kadar. Bunun intihar saldırısı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YEMEK YERKEN SALDIRIYA UĞRADILAR

Yetkililerden alınan bilgiye göre saldırıda kullanılan cipin Pülümür İlçesi'nden karakola ekmek götüren bir araç olduğu, teröristin araçla içeriye girdikten sonra yemek yiyen askerlere el bombası attığı öğrenildi. Nizamiye dışında kalan diğer teröristin ise bahçede nöbek tutan askerlere uzun namlulu silahla ateş açtığı ve yaralı kaçtığı bildirildi.

HELİKOPTERE TACİZ ATEŞİ

Öte yandan çok sarp bölgede bulunan karakoldaki yaralı askerleri almak için gelen Sikorsky helikoptere 3 kez taciz ateşi açıldığı belirlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!