Türk-Rus ’hack ortaklığı’ karttan 10 milyon YTL çaldı

Güncelleme Tarihi:

Türk-Rus ’hack ortaklığı’ karttan 10 milyon YTL çaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2007 00:00

E-postalarla bilgisayarlara virüs yükleyip kullanıcıların banka bilgilerini toplayan Türk ve Rus bilgisayar korsanları İstanbul’da yakalandı. 23 kişilik çetenin bu şekilde 10 milyon YTL elde ettiği belirtildi.

İSTANBUL Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir kişinin banka hesabından habersiz havale yapıldığı şikayeti üzerine çalışma başlattı. Şebekenin internetten belirledikleri e-mail adreslerine virüs göndererek banka müşterilerinin hesaplarını boşalttığı belirlendi. Hesap hareketlerini takip eden polis Serhiy Andrusyak’ın izine rastladı. Ukraynalı hackerin bir programla bilgisayarının IP numarasını farklı adreslerde gösterdiği bu nedenle yakalanamadığı bildirildi.

Şebeke üyelerinin kimliklerini belirleyen Mali Şube ekipleri, İstanbul’un 14 ilçesi, Muğla, Marmaris, Yalova ve Çınarcık’ta eş zamanlı operasyonda 23 kişiyi gözaltına alırken, Türk hackeri 19 yaşındaki Burak Baysan ise Marmaris’te yakalandı. Polis, Andrsuyak’ı Fatih’teki çelik kapılı apartman dairesine itfaiye merdiveni yardımıyla girerek yakaladı.

Şebeke üyelerinin hesaplarına yüklü para aktaran Andrsuyak’a şebeke üyelerinin 500 bin YTL komisyon gönderdiği tespit edildi. Organizatör Ali U.’nun şebeke üyeleri yardımıyla, aralarında esnafların da bulunduğu kişilerle anlaşarak, çalınmış gösterdikleri kredi kartları aracılığıyla para çekip alışveriş yaptıkları bildirildi. Bu yöntemle 10 milyon YTL’nin üzerinde haksız kazanç sağladıkları belirtildi. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar Üsküdar Adliyesi’ne gönderildi.

Çetenin kadınları krizden yakındı
/images/100/0x0/55eac2b0f018fbb8f894f8ef

İSTANBUL’da Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, interaktif bankacılık sistemine girip müşterilerin hesaplarını boşaltan bir çeteyi belirledi. Polis, bankaların güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek, bütün görüntülerde parayı çekenlerin farklı kimlikleri kullanan bir kadın olduğunu ortaya çıkardı. Önceki gün eşkale uyan Gülay Ü. (28) ve Ayşe B. (27) adlı iki kadının Tuzla’da bir bankaya girdiğini öğrenen polis alarma geçti. İşsiz sekreter Gülay Ü. ile kafe işletmecisi Ayşe B. ekonomik kriz nedeniyle çetenin eline düştüklerini söylediler. İki kadın sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şebekenin diğer elemanlarının yakalanması için operasyonlar sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!