Yaşlılık maaşlarını dolandırıcıya kaptırdılar

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılık maaşlarını dolandırıcıya kaptırdılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 15:28

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, Ali Arslan ve eşi Güler Arslan, kendisini bankada çalışan güvenlik görevlisi olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldı. Yaşlı çiftin üç ayda bir aldıkları toplam 465 YTL'yi, “Hesabınızda bir karışıklık oldu” diyerek, ellerinden alan dolandırıcı, ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Olay, Atatürk Caddesi'ndeki Ziraat Bankası yakınlarında, bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. 72 yaşındaki Ali Arslan ve eşi 70 yaşındaki Gülser Arslan, üç ayda bir aldıkları toplam 465 YTL yaşlılık aylığını çekmek için Ziraat Bankası Yatağan Şubesi'ne geldi. ATM'den maaşlarını çeken yaşlı çift, evlerine gitmek üzere yola koyuldu. Bankadan yaklaşık 200 metre kadar uzaklaştıkları sırada, yanlarına gelen 30- 35 yaşlarındaki güvenlikçi kıyafetli bir kişi, “Arkanızdan o kadar bağırdım duymadınız. Hesaplarınızda yanlışlık olmuş düzeltmemiz gerek. Nüfus cüzdanlarınızı ve maaşlarınızı bana verin” dedi. Yaşlı çiftin kimlik ve maaşlarını alan güvenlik görevlisi görünümündeki dolandırıcı, bankaya doğru hızla yürüyerek, izini kaybettirdi. Tekrar bankaya dönen Arslan çifti, hesaplarında bir problem olmadığını öğrenince dolandırıldıklarını anladı.

Haberin Devamı

Yaşlılık maaşı dışında başka bir geliri olmayan Arslan çifti, Yatağan Polis Merkezi'ne giderek, gözyaşları içinde ifade verdi. Yaşlı çift, polislerden eşkalini verdikleri hırsızın en kısa sürede yakalanmasını istedi. Polis, dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!