Baharat fabrikasında yangın

Güncelleme Tarihi:

Baharat fabrikasında yangın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 13:45

İZMİR'in Torbalı İlçesi'ndeki baharat fabrikasında, havuz suyunun boşaltılması için motorun çalıştırılması sırasında yaşanan arızadan yangın çıktı. Kısa sürede tüm fabrikayı kaplayan alevler, 2 milyon YTL'lik zarara neden oldu.

Haberin Devamı

Yangının çıkmasına neden olduğu için gözyaşlarına boğulan ve söndürme çalışmalarında can başla çalışan işçi Üçler Arıkök'ü, fabrikanın sahipleri Latif Özbek ve eşi Hayriye Özbek teselli etti. Latif Özbek, “Sezon öncesinde büyük zarar gördük. 80 çalışanımız var onlar için de üzüldük. Fabrikayı tekrar kurmak için canla başla çalışacağız” dedi.
Bugün saat 08.30 sıralarında Torbalı- Kemalpaşa yol ayrımındaki, Latif Özbek ve eşi Hayriye Özbek'e ait baharat fabrikasından alevler yükselmeye başladı. Kekik, defne yaprağı ve orman ürünlerinden elde edilen baharatların işlendiği fabrikanın yönetim bölümünden başlayan alevler, kısa sürede tüm alanı kapladı. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine giden Torbalı İtfaiyesi'nin yetersiz kalması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden de yardım istendi. Ekiplerin müdahale ettiği alevler, güçlükle kontrol altına alındı. Yer yer yeniden başlayan alevlere müdahale eden ekiplerin, soğutma çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

İŞÇİNİN PİŞMANLIK GÖZYAŞLARI

İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında fabrikanın yanında durarak gözyaşlarına boğulan fabrika işçilerinden 20 yaşındaki Üçler Arıkök, görevlilerin uyarılarına rağmen bölgeden uzaklaşmadı. Havuzdaki suyu boşaltmak için motoru çalıştırdığı sırada yaşayan elektrik arızasından yangının çıktığını ve fabrika sahiplerinden özür dilediğini söyleyen Üçler Arıkök, söndürme çalışmalarında büyük çaba sarfetti.

BİRBİRLERİNE DESTEK VERDİLER

Yangının çıkmasına neden olduğunu söyleyen ve üç ay sonra askere gidecek olan Üçler Arıtürk'ün, üç yıldır yanlarında çalıştığını, onun bir suçunun olmadığını söyleyen Latif Özbek ve eşi Hayriye Özbek, işçilerini teselli etmeye çalıştı. Alevlere yenik düşen fabrikalarının kullanılamaz hale gelmesiyle şok yaşayan Latif Özbek elini tuttuğu eşi Hayriye Özbek'le birbirlerine destek verdi.

Zaman zaman gözyaşı da döken Latif Özbek, 2 milyon YTL zararlarının bulunduğunu söyleyerek, “Temmuz ayında başlayacak olan sezon öncesinde büyük zarar gördük. Ürünlerimizin tamamını yurt dışına ihraç ediyorduk. Elimizdeki tüm mallarımız da kullanılamaz hale geldi. 80 işçimiz var onlar adına da üzüldüm. Şimdi en kısa sürede fabrikayı tekrar faaliyete geçirmek için canla başla çalışacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!