Faizci imam vergi rekortmeni oldu

Güncelleme Tarihi:

Faizci imam vergi rekortmeni oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2002 02:04

Bolu'da, 'Menkul Sermaye İradı' (Faiz geliri) ile emekli imam Abdullah Yüksel, 43 milyar 323 milyon 598 bin lira gelir vergisi rekortmeni oldu.

Bolu Vergi Dairesi, 2001 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı. İlk 10 sırada faiz gelirleri ile vergi rekortmenlerinin olması tepkiye neden oldu. Bolu İzzet Baysal Caddesi'ndeki Büyük Camii'de yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olan Abdullah Yüksel faiz geliri ile rekortmen oldu. Abdullah Yüksel, 43 milyar 323 milyon 598 bin lira ile birinci, yine faiz gelirleri ile Emine Ergül 35 milyar 178 milyon 480 bin lira ile ikinci, Harun Murtazaoğlu ise 35 milyar 178 milyon 400 bin lira ile üçüncü oldu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Kalaycıoğlu, sıralamada ticaret ve sanayi ile uğraşan mükelleflerin azınlıkta olduğunu belirterek, ‘‘Rekortmenlerin sıralamasına bakınca Bolu'da ticaretin değil rant ekonomisinin hakim olduğunu görüyoruz. Bu, Bolu'da ticaretin olmadığının ciddi belgesi ve utanç tablosudur. Bunun üzerinde düşünülmesi gerekir. Bu sonuçlar, devletin ekonomi politikalarının göstergesidir. Türkiye'de ticaret yaparsanız risk alırsınız. Ama bankaya paranızı yatırırsanız ve üretim yapmazsanız para kazanırsınız’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!