İş Bankası ve Ziraat'tan "Maximum" işbirliği

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası ve Ziraattan Maximum işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 12:23

Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankası, “Maximum Kart" uygulamasında işbiriği yapacak. <1>Yeni

Haberin Devamı

Yapılan işbirliği çerçevesinde, Ziraat Bankası tarafından yeni çıkartılacak Maximum kredi kartları, Maximum Kart’ın sağladığı tüm özelliklere sahip olacak.

İş Bankası ve Ziraat Bankası arasında "Maximum Kart" uygulamasına ilişkin imza töreni Swissotel'de gerçekleştirildi. Törene İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ile her iki bankanın çalışanları katıldı.

"BANKACILIK SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Ersin Özince, törende yaptığı konuşmada, Maximum’un kart sahiplerine sunduğu avantajların, gelişmiş bir teknolojik altyapıya ve kapsamlı bir kart operasyonuna dayanan güçlü ve yaygın bir kredi kartı sadakat programı niteliği taşıdığını söyledi. Türkiye’nin iki köklü ve büyük bankasının kredi kartı alanında yapmış oldukları bu stratejik işbirliğini bankacılık sektörü açısından önemli bir atılım olduğunu ifade eden Özince, 150 bin satış noktasında faaliyet gösteren Maksimum Kart uygulamasının, geçen yıl Oyakbank'ı bünyesine katmasının ardından, bu yıl da Ziraat Bankası ile büyümesini sürdürdüğünü kaydetti. Özince, iki bankanın kredi kartı operasyonunda verimliliğini artıracak bu anlaşma sonucunda, Ziraat Bankası tarafından verilecek Maximum kredi kartlarının Maximum üye işyerlerinde, taksitli ürün ya da hizmet satın alma, MaxiPuan kazanma ve kazanılan puanları anlaşmalı işyerlerinde kullanma gibi Maximum özelliklerinden yararlanabileceklerini dile getirdi.

"ZİRAAT İLE UZUN YILLARDIR İŞBİRLİĞİMİZ SÜRÜYOR"

Ziraat Bankası'nın da katılımıyla Maximum Kart kullanıcılarının 4.3 milyondan 5.4 milyon adete çıkacağına dikkat çeken Özince, "Yapılan işbirliği sayesinde ortaya çıkacak sinerjinin, üye işyerlerimizin cirolarına da önemli katkılar sağlayacağı inancındayız” dedi. Gerçekleştirilen işbirliğinin kendisi için bankacı kimliğinin dışında bir önemi bulunduğuna da işaret eden Özince, "Ziraat Bankası ile zaten uzun yıllardır personelimiz, şubelerimiz işbirliği içindedir. Türkiye'de banka işbirliklerinin konuşulmadığı dönemde bile biz işbirliği yapıyorduk. Bu birlikteliğimiz, kredi kartı konusundaki işbirliğimizin çok ötesinde önem taşıyor" diye konuştu.

"2001 KRİZİNİ LEHİMİZE ÇEVİRMEYİ BİLDİK"

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da Türk bankacılık sektörünün 2001 yılında yaşadığı krizle zorlu bir sürece girdiğini, bu dönemde binden fazla şubenin kapandığını, 50 binden fazla sektör çalışanının işsiz kaldığını hatırlattı. Türk bankalarının bu süreci yeniden yapılanarak kendi lehlerine çevirdiğini vurgulayan Çağlar, "Biz de bu dönemde kamunun verdiği görevleri yapan bir bankacılık anlayışından, piyasa dinamiklerinin gerektirdiği rekabet anlayışı ile hareket eder duruma geldik" dedi.

"11.5 MİLYON KİŞİYİ PLASTİK KART İLE TANIŞTIRDIK"

Ziraat Bankası'nın 1991 yılından bu yana 11.5 milyon müşterisini plastik kart ile tanıştırdığını ifade eden Çağlar, bir süredir müşterilerine sundukları kredi kartlarını daha zengin bir içeriğe kavuşturmayı planladıklarını söyledi. Bu amaç doğrultusunda piyasada sayfın ve güçlü yeni bir marka yaratmanın ülke kaynaklarını israf ederek milyonlarca dolar harcamak anlamına geldiğine karar verdiğini dile getiren Çağlar, "Ülkemizin kaynaklarının boşa sarf edilmemesini teminen, kamuoyu nesdinde saygın ve etkin bir marka ile güç birliğine gitmek yolunu tercih ettik. Müşteri profilimizi, büyüklüklerimizi, kurum kültürlerimizin uyumluluğunu ve Mawimum markasının kamuoyu nezdindeki kabulünü dikkate alarak, bu işbirliğini İş Bankası ile yapmaya karar verdik" diye konuştu.

"ZİRAAT BANKASI, 453 YERLEŞİM BİRİMİNDE TEK BANKA"

Çağlar, Ziraat Bankası'nın Türkiye'nin 453 yerleşim biriminde tek banka olarak hizmet verdiği düşünüldüğünde, bu yaygın ağın daha da yaygınlaştırılmasının, buralarda yaşayan emeklilerin, çiftçilerin, memurların modern yaşamın kolaylıklarından yararlanması anlamına geldiğinin altını çizdi. Ayrıca, Ziraat Bankası'nın 17 ülkede hizmet veren uluslararası bir ağı da olduğunu hatırlatan Çağlar, "Türkiye'nin ulusal ve en büyük iki bankasının desteklediği bir markanın sınırlarını aşarak uluslararası bir boyut kazanmasının da mümkün olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Özince ve Çağlar, işbirliği anlaşmasına imza attılar. İimzalanan anlaşma ile Ziraat Bankası Maximum kredi kartı müşterilerine de 24 Mayıs 2007 tarihinden itibaren Maximum üye işyerlerinde taksitli alışveriş yapma ve MaxiPuan kazanma avantajı sunuluyor. Bu işbirliği ile Ziraat Bankası Maximum kredi kartı sahipleri, Maximum üye iş yerlerinde taksitli ürün ve hizmet satın alma, MaxiPuan kazanma ve kazanılan puanları anlaşmalı iş yerlerinde kullanma gibi avantajlardan yararlanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!