Şırnak'ta 6 asker şehit, 10 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta 6 asker şehit, 10 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 11:48

Haberin Devamı

ŞIRNAK'TA 6 ASKER ŞEHİT, 10 YARALI

ANKA / Şırnak'ın Bestler Dereler mevkisinde mayın patlaması sonucu şehit olanların sayısı 6'ya yükseldi. 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin  yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK  tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 11 güvenlik görevlisi  yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan 1'i kurtarılamadı.  Patlamada şehit olanların sayısı 6'ya yükseldi.

Yaralanan 10 kişinin tedavisi ise Şırnak ve Siirt'teki asker  hastanelerinde sürdürülüyor.

Bestler Dereler mevkisindeki mayın patlamasında 3'ü uzman çavuş 2'si er  5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 9  güvenlik görevlisinin  yaralandığı bildirilmişti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi Taşkonak mevkiinde teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlaması sonucu şehit olan 6 askerin kimliği belirlendi. Şehit olan askerlerin kimlikleri şöyle:

Piyade uzman çavuş Vedat Dayıoğlu (Antalya-Kaş/evli 1 çocuklu), Piyade uzman Çavuş Bayram Bulut (Konya-Doğanhisar/evli 2 çocuklu), Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan (Niğde-Bor/evli 2 çocuklu), Piyade uzman onbaşı Bekir Çakır (Adana-Tufanbeyli), Piyade çavuş Samet Kırbaş (Tekirdağ-Çorlu), piyade er Mahir Yıldırım (Aydın).

OSMANİYE'DE ŞEHİT ACISI

Van'ın Özalp İlçesi'nde bulunan Harabekışla 6'ncı Hudut Takım Komutanlığı’nda görevli tankçı er 21 yaşındaki Ökkeş Onaylı, dün akşam saatlerinde sınır bölgesinde keşif, pusu ve gözetleme görevi sırasında bir arkadaşının tüfeğinden çıkan kaza kurşunuyla şehit oldu. Onaylı'nın şehit olduğu haberi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki babasının evine ateş gibi düştü. Şehidin yakınları, Uzunbanı Mahallesi'ndeki evine akın etti. Evde sinir krizi geçiren şehit Ökkeş Onaylı'nın annesi 45 yaşındaki Ayşe Onaylı, oğlunun terhisine 2 ay kaldığını söyledi. Kendilerine Ökkeş'in arazideki arkadaşlarına yemek götürürken kazara vurulduğunu söylediklerini belirten 4 çocuk annesi Onaylı, “Şehidim, canım oğlum, Ökkeş'im anneni nasıl yalnız bıraktın oğlum” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun şehit olduğu haberini dün gece aldığını ve yıkıldıklarını anlatan Ayşe Onaylı'yı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit erin cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından öğle namazı sonrası Düziçi'nde toprağa verilecek.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi Taşkonak mevkiinde teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlaması sonucu şehit olan 6 askerin kimlikleri ve memleketleri şöyle:

‘Piyade uzman çavuş Vedat Dayıoğlu (Antalya-Kaş/evli 1 çocuklu), Piyade uzman Çavuş Bayram Bulut (Konya-Doğanhisar/evli 2 çocuklu), Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan (Niğde-Bor/evli 2 çocuklu), Piyade uzman onbaşı Bekir Çakır (Adana-Tufanbeyli), Piyade çavuş Samet Kırbaş (Tekirdağ-Çorlu), piyade er Mahir Yıldırım (Aydın).’

PKK'YA OKUR YORUMLARINDA LANET YAĞDI

Haberin Devamı

Mehmet Er: hepsi şehit oldu en yüksek makamlara çıktılar allahım sevdiklerine sabır versin peki bu olay nerde oldu türkiyede pekişimdi ben bu ülkenin savunulması ve emniyetini sağlamak için kurulan ve rızıklarını bu meslekten kazanan yetkililere sesleniyorum birazda esas görevlerinizle ilgilenin

Haberin Devamı

Raşit Yavuz: Bu şehit haberlerine artık yürekler dayanmıyor.Ne yapılacaksa yapılsın.

Aydın Kaya: İnsanlar gibi toplumların da beladan kaçamayacağı zamanlar olur. Bela Türkiye'mizin üzerine üzerine geliyor. Bu sürecin sonu, küçük beladan kaçınalım derken, daha büyüğüyle karşı karşıya kalmak olabilir. Basiretsiz iktidara duyurulur!

Halil Efe: Günlerdir buradan feryat ediyoruz. Hainlere karşı yurt içinde olsun Kuzey Irak'ta olsun hemen savaşmalıyız ve onları neye mal olursa olsun yok etmeliyiz. Daha ne kadar bekleyeceğiz, kaç askerimizi öldürmelerini bekleyeceğiz? Artık sadece askerleri değil büyük şehirlerde masum insanları da öldürüyorlar. Bu kara vurdum duymazlık olmaz. Bir şeyler yapmalıyız, yoksa daha çok Türk evladı öldürelecek. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!!!!!!

Haberin Devamı

Yorum yaz: YETER ARTIK YETER.Daha kaç hayatın sönmesi gerekiyor somut adımların atılması için.Askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.Artık böyle haberler duymak istemiyorum,okuyunca yüreğim yandı.

Muammer Sarı: Adamlar bizim askerimizi öldürüyor biz beş yıldızlı adada liderlerine bakıyoruz.

Cengiz Batur: Allah mekanlarını cennet eylesin ailelerine sabır versin, komutanlarım bu teröristlerle insan hakları çerçecesinde mücadele edilmez insan hakları insanlar içindir masumları öldüren insan olamaz bırakın gönüllü olarak katılalım emirlerinizi bekliyoruz bir zamanlar karış karış gezmiştik biz biliriz nasıl yapacağımızı emir verin gelelim gönüllü olarak temizlemeye

Haberin Devamı

Erkan Tekin: Sevgili Türk Milleti başımız sağ olsun vatan sağ olsun:(
Büyüklük sabırla oluyor bekliyorsun savaş olmasın ülkemiz daha büyük bir savaşa girmesin diye ama görüyorsunuz ne içimizden nede dışımızdan rahat bırakıyorlar. Vatan hainleri içten dıştan her koldan saldırıyorlar. İki gün önce Ankara şimdi Şırnak yarın belki daha başka bir bölgede hain saldırılar deavm edecek. Irak’taki kuzey Iraktakı kabiler reisleri işin ciddiyetini anlamıyorlar-o kuzey Irakta taş taş üstünde kalmayacak haberleri yok...

Derya Akdeniz: Daha ne kadar sürecek bunlar.daha kaç masum insan ölecek böyle.ama şunu aklınıza sokun, Türk bayrağı he rzaman göklerde dalgalanacakdır.bunu indirmeye gücünüz yetmez.artık hükümette dahil olmak üzere herkez harekete geçdi dörtbir tarafdan sıkıştırılacaksınız.işte o zaman o mayınlarda,bombalarda ellerinizde patlayacak

Haberin Devamı

Niyazi Kahyaogli: Bu pislikler, aciz yaratiklar, gozlerini kin buyumus mahluklar hala anliyamadilar, Sehitler Olmez Vatan Bolunmez...Ne kadar bombali saldiri yapsaniz, ne kadar mayin doseseniz, arkaniza ABD degil, AB degil, TUM DUNYAYI alsaniz, Turkleri Yenebilirmisiniz?????

Kenan Kahraman: Gerçek anlamda bir savaş başlattılar,Peki hükümet hala ABD'den icazetmi bekliyor.Siyasi irade meclis kararı alıp sınır ötesi operasyonlar yapılmalı yoksa bunlarin kökünü kurutamayız.Askeri İstihbaratın uyarılarını dikkate almayan Hükümet bu saldırılar sonucu elini kıpırdatır umarım.

Mehmet Türkmen; Şehitlerimize rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum...Askerlerimiz bu cennet vatandan ayrılıp bir başka cennete gitmiştir...saygıyla anıyorum

Bahar Güneş; Hiçbir terör eylemi bizi,vatanımızı parçalayamayacak!tam tersi bizi kenetleyecek.burası Türkiye acımızı da sevincimizi de toplum olarak yaşarız,berbaber ağlayıp beraber güleriz.biz böyle bir milletiz.kimsenin gücü yetmeyecek,bölünmeyeceğiz!!!!

Selen Özdemir; Daha ne kadar bu tür haberlerle karşılaşıcaz. İçimiz paramparça oldu. Lütfen bu konuda ciddi adımlar atılsın. Yapılacak her neyse yapılsın artık.

Özer Ergüler; Cumhuriyet için milyonlarca kişi yürüdük şimdide terör için,devletin artık ciddi hatta sözde değil özde bir şeyler yapmasi için yürüyeceğiz.

Sevgi Çoban; 5 haneye yine ateş düştü. onların yüreklerindeki acıyı anlamanın imkanı yok. Allah sabır versin...bigün bizim hanemizede düşebilir bu böyle devam ederse buzaman çok geç değill..

Nihan Alem; Tahammül sınırlarımızı aşıyor artık bu kayıplar.yine de sabır,sabır...Tanrı askerlerimize rahmet eylesin.ruhları şad olsun fedakar askerlerimizin.ailelerine de sabırlar diliyorum.

Sami Demirel; Paşam yeter artık girecekseniz girin tank top tüfek uçak ne varsa... Durmuyorlar çünkü yeter

Meltem.D.; Sehitlerim mekaniniz cennet olsun. Gazilerim sizlere de acil sifalar dilerim. Ne yapilmasi gerekiyorsa artik yapilsin. Terör temizlensin.
Yan gelip yatmayan bir tane askerimin bile sehit olmasini istemiyorum.

Serpil Zorlu: Buyurun işte yine anne baba kuzuları gitti,siz oturun operasyonu ne zaman yapalım diye düşünün,daha çok canlar yansın ki belki kımıldarsınız,şehitlerimize Allahtan Rahmet Yaralılarımıza şifa ailelerine sabır diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!