Hız tutkunlarına süper motosiklet

Güncelleme Tarihi:

Hız tutkunlarına süper motosiklet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

’Dynojet’ teknolojisi motorsiklet tutkunlarına risksiz yüksek hız denemelerine fırsat veriyor. Araç 300 kilometreye kısa sürede ulaşıyor.

ANITTEPE Gençlik Caddesi’nde açılan Suzuki Yetkili Bayii Korlas RPM motorsiklet tutkunlarına eşsiz bir fırsat sunuyor. Dünyaca ünlü Moto GP yarışçılarının da kullandığı ’Dynojet’ teknolojisini Başkent’e getiren Korlas, motorsiklet sahiplerine motor hareket halinde olmadan yüksek hız denemleri yapma şansı veriyor. Yüksek hız denemeleri dışında motorsikletteki arızalarında tespitini sağlayan Dynojet teknolojsini Suzuki Satış Sonraı Hizmetler Müdürü Ali Karakoç şöyle anlattı:

TEKNOLOJİ HARİKASI

"Dynojet i250 modeli teknolojinin en son cihazı. Bu cihaz motorsiklete bağlanıyor, test ve modifikasyon yapıyor. Motorsiklet sahibi aracının performansını ölçebiliyor, son hızını görebiliyor. Tekerler dönüyor ama motor gitmiyor. Motorsikleti kullanan saatte 300 kilometre hızla giden bir motorun yüzüne çarpan rüzgarı hissederken bir yandan da çayını kahvesini yudumlayabiliyor. Dynojet’in bir faydası da motordaki arıza tespitinin kolaylıkla yapılabilmesi. Dünyadaki Moto GP yarışlarında da, Suzuki’nin AR-GE çalışmalarında da Dynojet i 250 kullanılıyor. Motoru Suzuki olamyanlar da bu cihazı kullanabiliyor."

Kask ve eldiven kullanmak şart

Korlas RPM’nin sahibi Levent Gürcan motorsiklet tutkunlarına şu uyarıda bulundu: "Motorsiklet kullanırken ’aksesuar’ olarak nitelendirilen kask, eldiven gibi gereçlerin hepsi hayati önem taşıyor. Bizim kullandığımız kasklar savaş uçağı pilotunun kullandığından daha sağlam olmalıdır. Onun paraşütü ver ama motorsiklet sürücüleri 300 kilometreye kadar çıkabilen hızla her an düşme tehlikesi yaşıyorlar. Bu yüzden en kaliteli kaskı ve giysiyi kullanmak zorundalar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!