Sezer halkın seçmesine sıcak bakmıyor

Güncelleme Tarihi:

Sezer halkın seçmesine sıcak bakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2007 17:19

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, “Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin çok sıkışık bir dönem içerisinde değerlendirildiğini, daha uzun vadeli bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade ettiği” belirtildi. Sezer'in bu yorumu Ankara kulislerinde bu Anayasa değişikliğini veto edeceği yönünde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Sezer, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabul basına kapalı gerçekleştirildi.
Abacıoğlu, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, Cumhurbaşkanı Sezer'e “demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ve Cumhuriyetin temel ilkelerinin ayakta tutulmasıyla ilgili çok önemli bir görev yapması ve önemli bir mücadele vermesi” nedeniyle teşekkür ettiklerini kaydetti.

TBMM'de görüşülen ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğinin görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Abacıoğlu, şunları kaydetti:

“Sayın Sezer, bir Anayasa hukukçusu. Dolayısıyla var olan parlamenter sistemin bir halk oylaması biçimiyle çözüme ulaşabileceği kanısında olmadığını ifade etti. Bunun da çok sıkışık bir dönem içerisinde değerlendirildiğini daha uzun vadeli bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti.”

Sezer, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker ve beraberindeki heyeti de kabul etti.
Ülker, basına kapalı kabul sonrasında, Çankaya Köşkü çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, çok uzun bir geçmişi olan Hemşirelik Kanunu'nun TBMM'de değiştirildiğini ve ardından Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandığını belirterek, yeni yasayı onayladığı için Sezer'e teşekkür ettiklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!