Şoförle aşk moda

Güncelleme Tarihi:

Şoförle aşk moda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 00:00

Suudi Arabistan’da kadınlara uygulanan araba kullanma yasağı geri tepti. Şeriatın sıkı kuralları altında, ülkede üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gören kadınlar, kendilerini gezdirsin diye kocaları veya babaları tarafından tutulan şoförlerle kaçamak yapmaya, aşk yaşamaya başladılar. Bunun üzerine, kadınlara araba kullanma izni verilmesi gündeme geldi.

ARAB News internet sitesine göre Suudi Arabistan’da özel şoförle aşk vakaları o kadar çok artış gösterdi ki, sonunda skandal boyutlara ulaştı. Gazeteler, ilk ağızdan yasak kaçamakların hikayelerini yazmaya başladılar. 26 yaşındaki Maisa, El Nadva gazetesine, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Ailemle birlikte yaşıyordum ve babam bir Arap şoför tutuncaya kadar herşey iyi gidiyordu. Artık her gün üniversiteye otomobille gidip geliyordum. Şoförüm, son derece akıllı, yakışıklı ve düşünceliydi. Ona aşık oldum. Birlikte olduk ve hamile kaldım. Olay ortaya çıkınca, babam şoförü tutuklattı. Kadın sığınma evinde erkek ve kız ikiz bebek dünyaya getirdim. Sevgilim benimle evlenmek istedi ama ailem izin vermiyor. Ertesi yıl beni uzak bir kasabaya yolladılar. Sevgilim de hala hapiste. Yaptıklarımdan ötürü çok pişmanım. Keşke zamanı geri alabilseydim."

ÇOCUK ASYALI DOĞDU

Adını vermeyen 28 yaşındaki evli kadın, yakışıklı sürücüsüne aşık olmuş. "Nasıl oldu anlamadım. Kocamla kötü bir dönemden geçiyorduk. Onunla yatmaktan nefret ediyordum. Oysa o, o kadar nazik, sevecen ve düşünceliydi ki aşık oldum" diye kendini savundu. Kadın, bir gün kocası tarafından aşığıyla birlikte bahçede yakalandığını, olaydan ötürü son derece utanç duyduğunu söyledi.

Ülkede şoför aşkının dallanıp budaklanmaya başlaması üzerine, devreye giren Mekke’deki fetva ve vaaz merkezi başkanı şeyh Abdullah el Ali, aileleri ve kocaları suçladı. Aile yanında çalışan erkek şoför veya yardımcılarla girilen uygunsuz ilişkilerin son zamanlarda çığ gibi arttığını belirten El Ali, "Kadınları, kızları suçlamıyorum. Kesinlikle onlarla yeterince ilgilenmeyen ebeveynlerle kocalar kabahatli. Onlar sürücülere güveniyor ve gerçek tehlikenin farkında değiller" diye konuştu.

El Ali, tanık olduğu bir olayı da "Evli ve çocuklu bir kadın, Asyalıya benzeyen bir bebek dünyaya getirdi. Yanlarında çalışan şoför Asyalıydı ve bebek tıpkı ona benziyordu. Tabii olay ortaya çıktı" diye anlattı.

Yasak ilişkilerin artması üzerine, Suudi kadınlara araba kullanma izninin verilmesi gündeme geldi. Böylece, sürücü çalışana ihtiyaç olmayacağı ve dolayısıyla kadınların da kocalarına sadık kalacakları, genç kızların da istenmeyen hamilelikler yüzünden mağdur duruma düşmeyecekleri belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!