Petrol boru hattı delindi

Güncelleme Tarihi:

Petrol boru hattı delindi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 17:01

Ceyhan-Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı yanlışlıkla delinince yangın çıktı. Yangın sırasında 7 ton ham petrol boşa gitti.

Haberin Devamı

Adana'nın Pozantı ilçesinde süren TEM otoyolu inşaatı çalışmaları sırasında, iş makinesiyle yanlışlıkla delinen Ceyhan-

/images/100/0x0/55eb67f6f018fbb8f8bf0933
Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı'ndaki sızıntının tamamen kesildiği, çevreye yayılan yangının söndürüldüğü ancak, boru içindeki petrol nedeniyle deliğin bulunduğu yerdeki yangının ise sürdüğü bildirildi.


AA muhabirinin aldığı bilgiye, Niğde Valisi Gündüz Beder ve Adana Valisi İlhan Atış, olay yerinde incelemelerde bulunurken, bölgedeki çalışmalar, Adana ve Niğde'den gelen ekiplerle sürdürülüyor.
Sızıntı nedeniyle meydana gelen patlamanın ardından çıkan ve yaklaşık

/images/100/0x0/55eb67f6f018fbb8f8bf0935
200-300 metre kare alanda etkili olan yangın söndürülürken, petrol sızıntısı da kesildi. Ancak, boru içindeki petrol nedeniyle deliğin bulunduğu yerdeki yangın devam ediyor.

Haberin Devamı


BOTAŞ yetkilileri, Çakıt Deresi'nde oluşturdukları 3 ayrı bentte toplanan petrolleri tankerlere çekme işlemlerini sürdürüyor.
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Gündüz Beder ve Adana Valisi İlhan Atış, olayla ilgili her türlü önlemin alındığını bildirdiler.
Adana Valisi Atış, olayın meydana geldiği yerin Adana ve Niğde sınırları arasında kalan bir bölge olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Niğde Valisi ile hemen olaya müdahale ettik. Yol çalışmaları sırasında dozer sürücüsünün dikkatsizliği nedeniyle bu olayın meydana geldiğini düşünüyoruz. Patlama neticesinde hattan akan sıvının çevreye zarar vermemesi ve Seyhan Baraj Gölü'ne ulaşmaması için 3 tane bent yapıldı. Yangın vuku bulduktan hemen sonra, Niğde Valisi Gündüz Beder ve benim talimatımla Adana ve Niğde'den gerekli ekipler geldiler. Yaralı ve ölümüz yok. 7 bin metreküp petrol kaybı olduğu tahmin ediliyor, yangın kontrol altına alındı ve petrol akışı da durduruldu.”

Haberin Devamı


Adana ve Niğde'den gelen küçük araçlar için trafiğin Çamardı güzergahından verildiğini vurgulayan Atış, olay hakkında tam sonuç alana kadar incelemelerinin olay yerinde süreceğini kaydetti.
Öte yandan, Beder ve Atış'ın olayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i arayarak bilgi verdikleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!