Teziç'e saldırı girişimi

Güncelleme Tarihi:

Teziçe saldırı girişimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:00

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşmek isteyen 30 yaşlarındaki bir kişi, korumaların engellemesi üzerine 3 el ateş edip kaçtı. Adı Nurullah İlgün olduğu tespit edilen saldırgan akşam saatlerinde otogarda yakalandı.

Haberin Devamı

Teziçe saldırı girişimi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e suikast girişiminde bulunmak isteyen bir kişi, korumaların engeline takıldı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, olay şöyle meydana geldi:

30 yaşlarında, kot pantolon giymiş biri, bugün saat 14:30 sıralarında YÖK'ün bulunduğu Bilkent'teki binaya geldi. Kapıda bulunan görevliye YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşmek istediğini belirten kimliği meçhul kişi, kapıdaki görevlinin telsizini aldı. Korumaların olayı fark ederek kendisine engel olmaya kalkmak istemesi üzerine belindeki silahı çekip rasgele havaya üç el ateş etti.

Bir anda ortalık karışınca, saldırgan bu kargaşadan yararlanıp yaya olarak kaçmaya başladı. Bir süre sonra bir ticari taksiye binen saldırgan izini kaybettirdi. Ancak akşam saat 20:00 sularında adı Nurullah İlgün olan saldırgan Ankara Tren Garı'nda yoğun güvenlik önlemi alan jandarma ve polis ekipleri tarafından yakalandı. İlgün'ün Erzurum nüfusuna kayıt olduğu bildirildi. Zanlının yapılan üst aramasında bir adet olayda kullanıldığı sanılan ruhsatsız tabanca ele geçirildi. İstanbul'da ikamet eden zanılının Ankara'ya bu sabah geldiği belirlendi. İstanbul'da özel güvenlikçi olduğu tespit edilen zanlı gözaltına alındıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Haberin Devamı

AKSU'NUN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişiminin zanlısının kısa sürede yakalanmasının güvenlik güçlerinin koordineli ve başarılı çalışması sonucu gerçekleştiğini söyledi. Aksu, Teziç'e yönelik saldırı girişimini nefretle kınadığını da bildirdi. Aksu, “Bu tür olaylara kalkışanlar karşılarında güvenlik güçlerini bulacaklardır. Güvenlik güçlerimiz bu tür kişileri yakaladıktan sonra adalete teslim ederek hak ettikleri cezayı almaları sağlanacaktır” diye konuştu. Aksu, zanlının Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra kamuoyunun merak ettiği konuların ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Kemal Önal da, zanlının görgü tanıklarıyla karşılaştırıldığını ifade ederek, “Üzerinde suç aleti olduğunu tahmin etiğimiz silahı da var. Böylece olay olumlu şekilde sonuçlanmıştır” diye konuştu.

ERZURUM NÜFUSUNA KAYITLI

Zanlının Erzurum'un Şenkaya İlçesi Akşar Köyü'nde ikamet eden babası K.İ, oğlunun böyle bir eyleme giriştiği iddiasına asla inanamadığını söyledi. 27 yaşındaki oğlunun, askerlik görevinden sonra İstanbul'da 5 yıldır özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını belirten K.İ, bekar olan zanlının evli kardeşinin evinde ikamet ettiğini söyledi. Oğlunun herhangi bir gruba dahil olabileceğine ihtimal vermediğini, maddi durumlarının da iyi olduğunu ifade eden K.İ, “Emekliyim. İstanbul'da 2 yıl çocuklarımın yanlarında kaldım, daha sonra köyüme geldim. Orada bulunduğum süre içerisinde hiçbir şeyden şüphelenmedim. Bugüne kadar da sicilinde hiçbir suç yoktur. Buna asla inanamıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Bu arada zanlı Nurullah İlgün, gece Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'na getirildi. Zanlı, Adli Tıp'ta 4 dakika kaldıktan sonra polis ekipleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan götürüldü. Adli Tıp Kurumu'ndan götürülüş sırasında İlgün, basın mensuplarının görüntü almak üzere beklediği kapı yerine başka bir kapıdan çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğünde kimlik tespit işlemleri tamamlanan Nurullah İlgün'ün Jandarma ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

 

Teziçe saldırı girişimi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!