Bodrum'da internet dolandırıcılığına 6 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda internet dolandırıcılığına 6 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2007 11:35

Bodrum'da düzenlenen “Kırmızı Kart” adlı operasyonda, internet üzerinden vatandaşları dolandırdıkları ve kredi kartlarını kopyaladıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bodrum Kumbahçe Mahallesi'nde bir eve, ”Kırmızı Kart” adı altında operasyon düzenledi.

Operasyonda, internet üzerinden vatandaşları dolandırdıkları ve kredi kartlarını kopyaladıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların kaldıkları evde yapılan aramada, bir bankamatik cihazı, 2 ruhsatsız tabanca, 25 mermi, kredi kartı kopyalama makinesi, 2 diz üstü bilgisayar, bir kamera, bir pos cihazı, sensör, ankesör, 25 sahte kimlik kartı, 11 cep telefonu ve çok sayıda kredi ve bankamatik kartı ile bir miktar YTL ve döviz ele geçirildi.

EVDE BULUNAN BANKAMATİK CİHAZI

Zanlıların, çaldıkları iddia edilen ve parçalanmış halde bulunan bankamatik cihazında, sistemin nasıl çalıştığını öğrenmeye çalıştıkları ve kart bilgilerinin alınması ile ilgili deneme yaptıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

Jandarma yetkilileri, zanlıların Bodrum'a 15 gün önce geldiklerini ve kullandıkları daireyi 3 bin YTL'ye kiraladıklarını tespit ettiler.

Söz konusu kişilerin, internet üzerinden de virüslü mail göndererek, öğrendikleri kişisel ve kredi kartı bilgilerini başka kartlara kopyaladıkları ve bu kartları sahte kimliklerle kullandıkları belirlendi.

Zanlıların sorguları için, savcılıktan ek gözaltı süresi istendiği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!