Uyuşturucu baronuna infaz

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu baronuna infaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 02:00

Uyuşturucu kaçakçısı 'Baron' lakaplı Hamza Kılıç, tutuklu bulunduğu Bayrampaşa Cezaevi'nde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. 4 tutuklu da yaralandı.

İzmir'de mart ayında altı adamıyla birlikte yakalanan ‘Baron’ lakaplı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Hamza Kılıç, dün tutuklu bulunduğu Bayrampaşa Cezaevi'nde yine uyuşturucu suçundan tutuklu Erkan Kaya tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Cezaevinin B Blok girişinde gerçekleşen silahlı saldırıda Kılıç'ın yakınında bulunanlardan biri ağır 4 tutuklu da yaralandı.

Duruşmadan dönüyordu

Dün İstanbul Adliyesi'nde görülen bir duruşmaya katıldıktan sonra saat 16.30'da Bayrampaşa Cezaevi'ne getirilen Kılıç, B-11 koğuşuna giderken, bir uyuşturucu davasında birlikte yargılandığı Erkan Kaya'nın silahlı saldırısına uğradı. Tabancasını çeken Kaya, Kılıç'ın üzerine kurşun yağdırdı. Kılıç, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıda koğuşlarına dönen tutuklulardan Caner Koç (45) karnına, Abbas Kızartıcı (46) sol bacağına, Numan Akıllı (20) sol baldırına ve Sedat Bayar (30) sağ kalçasına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Yaralılardan Caner Koç'un durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çetinkaya'nın intikamı mı

Saldırıdan sonra savcılık ve cezaevi yönetimi soruşturma başlattı. Hakkında uyuşturucu kaçakçılığı dışında cinayet ve başka suçlarla da davalar bulunan Hamza Kılıç'ın yakalandıktan sonra Örfi Çetinkaya'yı zor durumda bırakacak ifadeler verdiği ve intikam için öldürülmüş olabileceği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!