Trabzon’da beyaz bere dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da beyaz bere dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2007 00:00

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Malatya’daki cinayetten 4-5 gün önce Trabzon’a gelen bir grubun, gençlere beyaz bere dağıtıp atış talimi yaptırarak çekim yaptığını iddia etti.

Çömez’e göre Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonunun temsilcisi olduğunu söyleyen grup, 500’e yakın kişiye, Hrant Dink suikastına damgasını vuran beyaz berelerden dağıttı. KameralI 5 kişi, bazı gençlere ormanda atış talimi yaptırarak görüntü aldı. Trabzonluların olanları anlattıklarını belirten Çömez, "Bunlar yabancı uyruklu ama Türkçe’yi iyi konuşuyormuş. Gençleri gösteri için tahrik etmişler. Bu oyunların arkasında kimlerin olduğunu iyi görmek lazım" diye konuştu. Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, "Bize böyle bir bilgi gelmedi. Bu konuyla ilgili herhangi bir çalışmamız olmadı" dedi.

Birisi böyle bir rezalet yapmışsa bilemeyiz

Trabzon’da çekim yapan 5 kişinin kendileriyle bir alakasının bulunmadığını belirten El Cezire’nin Türkiye Temsilcisi Yusuf El Şerif, "El Cezire’nin temsilcisi benim. Böyle bir olayı duymadım. Birisi gitmiş, böyle bir rezalet yapmışsa bilemem" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!