Mastercard'dan uluslararası ticarette KDV iadesi

Güncelleme Tarihi:

Mastercarddan uluslararası ticarette KDV iadesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 17:29

MasterCard, danışmanlık şirketi Meridian ile yaptığı anlaşma kapsamında, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 36 ülkenin şirketlerine uluslararası ticarette KDV iadesi hizmeti başlattı.

MasterCard'dan yapılan yazılı açıklamada, aralarında Türk firmalarının da bulunduğu şirketlerin uluslararası ticaretten yılda 5 milyar avro KDV kaybına uğradığı ve bu şirketlerin yüzde 86'sının KDV iadesi alma konusunda zorluklar yaşadığının tespit edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, MasterCard'ın ticari kart kullanıcılarına KDV'nin tamamının hızlı, kolay ve etkin şekilde tanzim edilmesini sağlayan bir uygulama başlattığı belirtilerek, KDV indirimi uygulamasının yılda 5 milyar avro KDV kaybına uğrayan Avrupalı şirketlere maliyet tasarrufu sağlayacağı vurgulandı.

KDV indirimi uygulamasına bir kez başvuran işyerlerinin yurt dışında gerçekleştirdikleri harcamalarla ilgili bilgileri ve KDV iade oranlarını web üzerinden görebilecekleri kaydedilen açıklamada, KDV iadesinin şirketin tercih ettiği para birimi üzerinden yine şirketin banka hesabına aktarılacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!