Belediye otobüsünde kredi kartlı dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Belediye otobüsünde kredi kartlı dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 12:21

ÇANAKKALE'e Garanti Bankası ve Kent Kart işbirliğiyle toplu taşımaya kolaylık ve hız kazandıran kredi kartıyla ödeme uygulaması başlatıldı.

Çanakkaleliler, bundan böyle belediye ve halk otobüslerine Garanti Bankası'ın ‘ParaCard’ı ile ödeme yaparak binebilecek.
Belediyenin denetimindeki halk otobüslerinde bilet yerine kullanılan Kent Kart'tan sonra şimdi de kredi kartıyla ödeme uygulaması başlatıldı. Garanti Bankası ile Kent Kart işbirliği ve Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen projenin ayrıntılarının anlatıldığı Kolin Hotel'deki basın toplantısına Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Kent Kart Genel Müdürü Ahmet Basmacı ve MasterCard Güneydoğu Avrupa Müdürü Özlem İmece katıldı.
Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Avrupa'da ilk kez Garanti Bankası tarafından uygulamaya sokulan bu sistem ile Çanakkaleli ParaCard sahiplerinin, bilet almak zorunda kalmadan, kartlarını şehir içi ulaşımda kullanabileceklerini ve ulaşım masraflarını ay sonu hesap hareketlerinden takip edebilecekleri söyledi. Sezgin, şunları söyledi:

“Şu anda Çanakkale'de yaklaşık 20 bin kişinin cebinde ‘ParaCard’ var. Bu kartla ek hiçbir şey yapmadan halk otobüsüne binerek ödeme yapabilecekler. Çünkü, post makinesi ile otobüslerdeki validatör cihazını birleştirdik. Yaptığımız teknoloji bu. Bu teknolojiyi kullanarak kredi kartı validatör cihazından geçirerek, online olarak Garanti Bankası'nın merkezinden onayı alıyor. Kişinin hesabından bir YTL düşülüyor. Bunu yaparken müşterilerimiz bonus da kazanacak. Birikmiş bonuslarla ne tür kampanyalar yapacağımıza daha sonra karar vereceğiz. Sistem, ParaCard kullanıcılarını bozuk para taşıma, sıra bekleme gibi zahmetlerden kurtarırken, bilet unutma derdine de son verecek. Çanakkale'deki bu uygulama ülkemizde hatta Avrupa'da bir ilk. Zaman içinde uygulamaya öncelikle, ‘Bonus Trink’ olmak üzere tüm kredi kartlarımızı dahil edeceğiz. Kısa bir süre sonra, alt yapısını kurduğumuz sistemden diğer bankaların kart sahipleri de yararlanabilecek. Çanakkale'de attığımız ilk adımı farklı şehirlere ve ulaşımın her alanına yaymayı hedefliyoruz.”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Çağdaş yeniliklerin ilk defa, halkımıza güvenilerek Çanakkale'de yapılması bir övünç kaynağı. Halkımız bundan böyle otobüslerde ister Kent Kart ile ister kredi kartıyla ödeme kolaylığına sahip olacak. Bu uygulamanın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kent Kart Genel Müdürü Ahmet Basmacı, toplu taşımada kredi kartıyla ödeme sisteminin dünyada bir ilk olduğunu belirterek, “Bunu duran bir sistemde yapmak tabii ki kolay. Fakat biz bunu GPRS vasıtasıyla yürüyen bir sistemde yapıyoruz ve bu anlamda dünyada bir ilk” dedi.

Toplantının ardından Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan halk otobüsüne binip validatör cihazından Garanti Bankası’nın ParaCard'ını geçirerek kredi kartı kullanan ilk müşteri oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!