Kart soygununda son teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Kart soygununda son teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 11:05

Başkent polisi eşine ender rastlanan bir yöntemle çalışan dolandırıcı çetesini çökertti. Yurt dışından getirdikleri cihazla kredi kartı basan çete, binlerce vatandaşı trilyonlarca lira dolandırdı.

Haberin Devamı

Mali Suçlar Büro Amirliği polisleri, bazı vatandaşların kredi kartını kopyalayarak trilyonlarca lira gelir elde ettiğini belirlediği çeteyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yaklaşık 5 ay önce çalışma başlattı. "Manyetik" adı verilen operasyonda, suç örgütünün lideri olduğu belirlenen Nadi Ç. ile birlikte Taner Ç., Metehan A., Oğuz Y., Hatip K., Murat Ç., Sinan D., Bülent B., Hurşit K., Murat A., Alber Y., Hasan Soner G., Nihat Ç. ve Hakan Ç. gözaltına alındı. Zanlılardan Nadi Ç.'nin dolandırıcılık suçundan daha önce çıkartıldığı mahkeme tarafından 36 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, ancak hükümlü bulunduğu Niğde Cezaevinden firar ederek, söz konusu suç örgütünü kurduğu belirlendi.

YURTDIŞINDAN ÖZEL CİHAZ

Örgüt üyeleri, yurt dışından getirilen ve bankalarda dahi bulunmayan özel bir cihaz sayesinde boş plastik kartlara manyetik şerit, banka logosu, hologram ve banka ismini bire bir kopyalayarak, binlerce kredi kartını piyasaya sürdüler. İkiz kart olarak tabir edilen ve gerçeğine uygun hazırlanan kredi kartlarını, limitlerine göre satışa sunan çete üyelerinin, bu yolla 4 milyon YTL'nin üzerinde vurgun yaptığı ifade edildi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea1b8bf018fbb8f86bb1e5
İNTERNETTEN ÇALDILAR

Vatandaşlara ait kredi kartı bilgilerini, internet üzerinden hackerların yardımıyla çalan zanlıların, bilgisayarlarında yapılan aramada 2 binin üzerinde kayıtlı kredi kartı numarası bulunduğu ortaya çıktı. Zanlıların ürettikleri kredi kartlarını, limitlerine göre nakit para karşılığında değişik kişilere sattığı, hayali isimler adına ürettikleri kredi kartlarını, kurdukları sahte şirketlere ait pos cihazlarından geçirdikleri belirlendi.

Manyetik Operasyonu kapsamında, her çeşit sahte ve kredi kartı bilgileriyle dolu 7 adet bilgisayar kasası, 1 adet pos cihazı, kopyalanmış veya kopyalanmaya hazır plastik kartlar, çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, çeşitli kredi kartı numaralarının bulunduğu notlar, kredi kartı bilgileri bulunan CD ve disketler, 2 tabanca, 11 adet sahte 50 YTL, sahte kimlik yapımında kullanılan malzeme, şirket kaşeleri ve çok sayıda belge ile doküman ele geçirildi. Emniyette ifadeleri alınan 14 zanlı adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!