Başkent'te sahte kredi kartı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Başkentte sahte kredi kartı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 11:06

Başkentte vatandaşlara ait kart bilgilerini kullanarak bastıkları kredi kartı ile bankaları ve vatandaşları maddi zarara uğrattıkları tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin kredi kartı kopyalayarak haksız kazanç elde ettiklerini belirlemeleri üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yaklaşık 5 ay önce projeli bir çalışma başlattı.

Çalışmalar neticesinde suç örgütüne yönelik “Manyetik” adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonda suç örgütünün elebaşı olduğu belirlenen Nadi Ç. ile birlikte Taner Ç., Metehan A., Oğuz Y., Hatip K., Murat Ç., Sinan D., Bülent B., Hurşit K., Murat A., Alber Y., Hasan Soner G., Nihat Ç. ve Hakan Ç. gözaltına alındı. Zanlılardan Nadi Ç.'nin kart dolandırıcılığı suçundan daha önce çıkartıldığı mahkeme tarafından 36 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, ancak hükümlü bulunduğu Niğde Cezaevinden firar ederek, söz konusu suç örgütünü kurduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan kişilerle birlikte, yurt dışından getirilen ve boş plastik kartların hem manyetik şeritlerine hem de kart yüzeylerine banka logo, hologram ve banka ismini bire bir kopyalayabilen bir baskı makinesi ile bilgisayar yazıcısı, her çeşit sahte ve kredi kartı bilgileriyle dolu 7 adet bilgisayar kasası, 1 adet pos cihazı, 67 adet kopyalanmış veya kopyalanmaya hazır plastik kartlar, çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, çeşitli kredi kartı numaralarının bulunduğu notlar, kredi kartı bilgileri bulunan CD ve disketler, 2 kuru sıkı tabanca, 11 adet sahte 50 YTL, sahte kimlik yapımında kullanılan malzeme, şirket kaşeleri ve çok sayıda belge ile doküman ele geçirildi.

Yapılan incelemede şüphelilerden elde edilen kartların, yurt dışı kaynaklı oldukları ve manyetik şerit bilgilerinin kopyalandığı belirlendi.

Gözaltına alınan zanlıların ele geçirdikleri bilgileri kullanarak hayali şahıslar adına kredi kartı bastıkları, ayrıca sahte kimlikle bankalardan kredi kartı müracaatında bulundukları ve aldıkları bu kartları da alışverişte ve nakit para çekmede kullandıkları tespit edildi.

Operasyonda elde edilen delillerin incelendiği belirtilirken, suç örgütünün bu yolla ne kadarlık vurgun yaptığının tespit edilmeye çalışıldığı, ancak bilgisayar kasalarında ele geçirilen hesap bilgilerinde binlerce YTL'lik para bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!