Avrupalı, banka kartını her yerde kullanmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı, banka kartını her yerde kullanmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 17:24

Avrupalı tüketicilerin çoğunluğunun, banka kartlarını Avrupa'nın her yerinde alışverişlerde ve ATM'lerde kullanmak istediği bildirildi.

Haberin Devamı

MasterCard Türkiye'den yapılan açıklamada, KRC Research tarafından yapılan ve Belçika, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya ile İngiltere'de yaşayan 3 bin banka kartı sahibini kapsayan araştırma sonucuna göre, her 10 tüketiciden 8'inin, sahip olduğu banka kartlarını Avrupa'nın her yerinde aynen kendi ülkelerinde olduğu gibi alışverişlerde ve ATM'lerde kullanabilmeyi istediği aktarıldı.

Avrupalı tüketicilerin yüzde 80'inin banka kartlarını nakit paradan daha kullanışlı bulduğu, yüzde 67'sinin ise daha güvenli bulduğu belirtilerek, Maestro markalı kartların sayısının 2006 yılında yüzde 5,7 artış göstererek 287 milyona ulaştığı düşünüldüğünde, önümüzdeki dönemde banka kartı sayısının daha da artacağının öngörüldüğü belirtildi.

Kart sayısındaki artışın yanı sıra, Avrupalı tüketicilerin banka kartlarını daha sık kullanmaya başladığına işaret edilen açıklamada, her on banka kartı sahibinden dördünün banka kartlarını geçen yıla oranla daha fazla kullandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu durumun Avrupa tek ödeme alanı olan SEPA (Single European Payment Area) uyumlu banka kartlarının önemini ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamada, tüketicilerin SEPA'ya verdiği öneme rağmen Avrupa'daki ticari kuruluşların SEPA'nın işletmelere getirdiği faydanın farkında olmadığını, MasterCard'ın ise Maestro banka kartı ile SEPA uygulamasına hazır olduğu vurgulandı.

1 Ocak 2008'den İtibaren SEPA uygulamasının başlayacağı hatırlatılan açıklamada, bunun uygulamaya konmasıyla SEPA alanında yaşayan banka kartı sahiplerine, bulundukları coğrafi yere bakılmaksızın aynı ekonomik koşullar, haklar ve yükümlülüklere tabi olmak üzere alışveriş ve ATM'lerde işlem yapmalarına olanak tanıyacak banka kartlarının verilmesinin öneminin artacağı belirtildi.

Avrupalı tüketicilerin SEPA'nın gereklerini talep etse de Avrupa genelinde banka kartı sahipleri arasında SEPA'yı duyanların oranının yüzde 9'u geçmediğine işaret edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!