Otacı kozmetik tesislerini Bandırma'ya taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Otacı kozmetik tesislerini Bandırmaya taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 11:52

Kurtsan Holding'in, 2,5 milyon YTL ilave yatırım yaparak Otacı Bitkisel Pastiller'in üretildiği ilaç, Otacı Brunch'ların üretildiği besin, Otacı bitkisel şampuan ve sabunların üretildiği kozmetik tesislerini, depoları ile birlikte Bandırma'ya taşıdığı bildirildi.

Kurtsan Şirketler Grubundan yapılan açıklamaya göre, üretimin Bandırma'ya taşınmasıyla, doğal kozmetikler, bitkisel pastil ve katkısız doğal besinlerin üretim kapasitesi yıllık 7 milyon kutudan 12 milyon kutuya çıktı.

Kurtsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, fabrikayı Bandırma'ya taşımalarındaki temel nedenlerin başında yörenin bozulmamış bitki örtüsünün organik tarıma elverişli olmasının, deniz yolu ulaşımının kolaylığının ve o yöredeki yetişmiş iş gücünün verimliğinin geldiğini vurguladı.

Ayrıca fabrika arazisinin uygun yapısından dolayı, bu taşınma sonrasında üretim kapasitesinin de yüzde 70 oranında artırıldığını belirten Kurtsan, bu paralelde bölgede yeni istihdam olanağı yaratmaktan da memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kuruluşun yakın gelecekteki hedefinin Avrupa'da hızla büyümekte olan organik pazarına uygun standartta ürünler geliştirerek, bu pazarda etkin olarak yer almak olarak aktarıldığı açıklamada, “Genişleyen ihracat ekibi ile şirket, AB ve Rus pazarı ile Orta Doğu pazarının talep ettiği farklı ürün yelpazelerinde yeni ürünlerin üretimine de hız verecek” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!