Akbank'ta internet dolandırıcılığı alarmı

Güncelleme Tarihi:

Akbankta internet dolandırıcılığı alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 11:41

Akbank, internet bankacılığında sahtecilik yapıldığının saptanması üzerine alarma geçti.

Müşterilerine güvenlik uyarısında bulunan Akbank, elektronik posta aracılığıyla sahte Akbank İnternet Şubesi'ne yönlendirilen müşterilerin kullanıcı adı ve şifrelerinin istendiğini bildirdi.

Akbank'ın müşterilerine gönderdiği uyarı yazısında, son günlerde Akbank ismi ve görseli kullanılarak ve Akbank'tan gönderilmiş gibi gösterilen dolandırıcılık (phishing) e-postasının olduğu ifade edildi.

E-postanın içerisindeki link aracılığı ile müşterilerin sahte Akbank İnternet Şubesi sayfalarına yönlendirildiğini ve İnternet Şubesi Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerinin istendiği belirtilen yazıda, şu uyarıda bulunuldu:

BİLGİLERİNİ GİREN BANKA'YA HABER VERECEK

"Bu tür dolandırıcılık amaçlı e-maillere kesinlikle cevap vermeyiniz ve maillerde yer alan linklerden İnternet Şubelerimizi kullanmayınız. Akbank hiç bir zaman size İnternet Şubelerine giriş ya da başka bir konu nedeniyle, şifrenizin ya da size özel müşteri bilgilerinizin istendiği e-mailler göndermemektedir. Lütfen bu tür e-maillerdeki linklere tıklamayınız ve bu e-mailleri hemen siliniz. Böyle bir e-maili açarak, e-mailin linkindeki sayfaya kişisel bilgilerinizi girdiyseniz, hemen 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'ni arayınız. İnternet Şubelerimizi, mutlaka tarayıcınıza www.akbank.com yazarak ulaştığınız Akbank web sitesi üzerinden kullanınız. İnternet Şubelerimize ayrıca Akbank Yatırımcı (http://yatirimci.akbank.com.tr) adresinden giriş yapabilirsiniz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!