Doktor cinayeti kan davası kokuyor

Güncelleme Tarihi:

Doktor cinayeti kan davası kokuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 01:41

Doktor Mehmet Fatih Barutçu cinayetinde polis, aşk ve intikam ihtimalinin yanında eski bir kan davasının da izini sürüyor.

Haseki Hastanesi, Sultançiftliği özel Sultan, Efor Hastaneleri ile Mutlu Kliniği'nde çalışan 28 yaşındaki Doktor Mehmet Fatih Barutçu, önceki gün Azeri asıllı nişanlısı Doktor Perisa Sadıkoğlu ile birlikte, Maslak Elif Uğur Sitesi A Blok'taki eve geldiler. Saat 19.45'te, nişanlı çift otomobilden inip apartmana yürürken, sitenin önündeki 34 AD 943 plakalı Şahin marka otomobilden ateş açıldı. 4 kişinin bulunduğu otomobil hızla uzaklaştı. 5 kurşun yarası alan Mehmet Fatih Barutçu, İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Çapraz sorgu

Görgü tanıkları, otomobilden ateş eden kişinin 25 yaşlarında, açık renk tenli, beyaz gömlekli olduğunu söylediler. Polis, Mehmet Fatih Barutçu'nun arkadaşı olan ve bir süre önce nişanlandığı Perisa Sadıkoğlu'nun 63 yaşındaki eski sevgili Hasan Yılmaz ve iki oğlunu gözaltına aldı. Yılmaz ve oğulları, kıskançlık cinayeti ihtimali üzerine çapraz sorguya alındı.

Esrarengiz kadın

Bakü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun Doktor Mehmet Fatih Barutçu' nun cinayet soruşturmasının ikinci ayağı, silahlı saldırıdan hemen sonra Maslak'taki eve gelen bir kadında yoğunlaştı. Görgü tanıkları, Barutçu'nun yakını olan kadının, ‘‘Bu ikinci, yeter artık’’ diye bağırarak ağladığını söylediler. Polis, Barutçu ve Sadıkoğlu ailelerinin ifadelerine başvurarak, geçmişteki bir kan davasının izini sürüyorlar. Doktor Mehmet Fatih Barutçu'nun Zeytinburnu'nda oturan ailesi de polise bilgi verdikten sonra dün eve kapandı. Cinayetten hemen sonra ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınan Sadıkoğlu, dün serbest bırakıldı. Komşularının ifadesine göre, Maslak'taki eve zaman zaman uğrayan Doktor Perisa Sadıkoğlu'nun babası ve erkek kardeşinin de dün bilgilerine başvuruldu. Olay yerinde bulunan 9 mm. çapındaki 6 adet boş kovanın balistik incelemesi sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!