Rumi Forum'un 2007 Uygarlıklararası Diyalog Ödülü, Erdoğan'a

Güncelleme Tarihi:

Rumi Forumun 2007 Uygarlıklararası Diyalog Ödülü, Erdoğana
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 07:37

Washington'da bulunan Rumi Forum kuruluşunun 2007 Uygarlıklararası Diyalog Ödülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigues Zapatero'ya verildi.

Rumi Forum ve Georgetown Üniversitesi tarafından Kongre binasında düzenlenen törende ödül, Washington Kardinali Theodore McCarrick tarafından, Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili ve Başbakan'ın dış politika danışmanı Egemen Bağış'a sunuldu.

Rumi Forum'un açıklamasında, Erdoğan ile Zapatero'nun temelini attığı Medeniyetler İttifakı'nın, uygarlıklar arasındaki önyargılara, yanlış anlamalara ve kutuplaşmalara karşı kolektif bir siyasi irade ve eylem platformu oluşturmayı amaçladığı belirtilerek iki başbakanın, bu girişimdeki önemli rollerinden dolayı ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Bağış da törende yaptığı kısa konuşmada, uygarlıklar arasında yakınlaşma ve diyaloğun önemini vurgulayarak tarih boyunca Türkiye'nin, ülkelerinde dini baskı gören topluluklar için sığınak niteliğini taşıdığına dikkati çekti.
Bağış, Erdoğan'ın selamlarını da toplantıya katılanlara iletti.

Zapatero'nun ödülü de İspanya'nın Washington Büyükelçisi'ne sunuldu.
Törende yapılan diğer konuşmalarda da dinlerarası diyalogun önemi vurgulandı ve Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin düşünce sistemi ve eserleri övüldü.

BM'nin eğitim, bilim ve kültür örgütü UNESCO, 2007'yi Mevlana yılı ilan etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!