Hemşireye bankamatik tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Hemşireye bankamatik tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 13:47

SAMSUN Devlet Hastanesi yanındaki ATM'de kartı sıkıştırmak için özel düzenek kuran dolandırıcı, hemşire 28 yaşındaki Meltem Soy'u tuzağına düşürdü. Yardım bahanesiyle yaklaşan dolandırıcı, “Şifreni yaz, iptale bas” diyerek şifreyi öğrendi. Uğraşlarına rağmen kartı çıkaramayan hemşire cımbız almak için hastaneye gitti. Ancak bu sırada kartı çıkaran dolandırıcı hesaptaki 80 YTL'yi alıp kaçtı.

Haberin Devamı

Samsun Devlet Hastanesi’nde çalışan ve gece nöbetinden çıkarak evine gitmek isteyen hemşire Meltem Soy, acil girişi yanında bulunan ATM'den para çekmek istedi. Ancak Meltem Soy'un kartı, makinede sıkıştı.

Bu sırada yardım bahanesiyle yaklaşan 45 yaşlarındaki bir kişi hemşireye, ‘Şifreni gir ve iptale bas’ dedi. Tanımadığı kişinin söylediğini de yapan hemşire Soy, kartını yine alamadı. Meltem Soy bunun üzerine sıkışan kartını kurtarmak için hastanedeki arkadaşlarından cımbız almaya gitti. Kısa bir süre sonra geri dönen Meltem Soy, kartını bulamadı.
Telefonla bankanın müşteri hizmetlerini arayan hemşire, hesabında bulunan 80 YTL’nin alındığını öğrenince polise haber verdi. Meltem Soy, “Kartın sıkıştığını görünce inceleme yaptım. Kart girişinde daha önce farketmediğim bir aparat vardı. Yanıma yaklaşan bir kişi, ‘şifreni gir ve iptale bas. Kartını geri alırsın’ dedi. Ona inanıp yaptım ama olmadı. Bunun üzerine sıkışan kartımı kurtarmak için hastaneye cımbız almaya gittim. Döndüğümde ne kartım, ne de o adam vardı” dedi.

Haberin Devamı

Nöbetten çok yorgun çıktığını, adama dikkatli bile bakmadığını söyleyen hemşire, “İyi ki maaş zamanı değildi” diyerek teselli buldu. Polis şüpheli kişinin yakalanması için çalışmalara başlarken, ATM kulübesinde kamera sisteminin olmadığını belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!