Kredi kartı iptal işlemleri 7 günde bitecek

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı iptal işlemleri 7 günde bitecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 00:00

Kredi kartlarına ilişkin şikayetleri en aza indirmek için çıkarılan yönetmeliğe göre, bankalar kartın iptali için gelen talepleri en geç 7 günde yerine getirecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğine" göre, uyulması zorunlu olan bazı düzenlemeler şöyle:

Kart çıkaran kuruluşlar, kart hamilleri talep etmedikçe kredi kartı kart limitlerini artıramayacak. Talepte bulunmayan veya sözleşme imzalamayan kişiler adına kart veremeyecek.

Tüketici kartını iptal ettirme ve sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olacak. Kart hamilinin bu yöndeki talebinin, en geç 7 gün içinde kart çıkaran kuruluşça yerine getirilmesi zorunlu olacak.

Faiz artırımlarında, değişiklik 30 gün önceden kart hamiline bildirilecek. Tüketici bu bildirimden itibaren en geç 60 gün içinde tüm borcunu ödeyip kartını kullanmaya son verirse artıştan etkilenmeyecek.

Bir kişinin tüm kartlarının toplam limiti, ilk yıl için aylık ortalama net gelirinin 2 katını, ikinci yıl ise 4 katını aşamayacak. Aylık net gelir tespit edilemezse, tüm kartların toplam limiti 1000 YTL olacak.

Dönem borcun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!