Kimliğini kaybetti 100 bin YTL'lik borçla karşılaştı

Güncelleme Tarihi:

Kimliğini kaybetti 100 bin YTLlik borçla karşılaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 14:39

SİVAS'ta öğretmenlik yapan 56 yaşındaki Ali Rafet Yücel, kaybettiği nüfus cüzdanı ile adıyla şirketler kurulduğunu, 100 bin YTL borçla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Halen Kongre Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan evli ve 3 çocuk babası, 27 yıllık öğretmen Ali Rafet Yücel, 1999 yılında görev yaptığı Elazığ'da kimliğini kaybetti. Yücel'in nüfus cüzdanındaki bilgileri kulanarak fotoğrafı değiştirilirken adına şirketler kuruldu. Kimliği belirsiz kişiler Ali Rafet Yücel adına çek alırken öğretmeni 100 bin YTL borçlandırdı. Olay, Yücel'in Selçuklu Mahallesi'ndeki evine gelen haciz ile ortaya çıktı. Ne yapacağını şaşıran Yücel, bilgi almak üzere adliye binasına gidince, hakkında dolandırıcılık suçundan gıyabi tutuklama kararı olduğu belirlenince gözaltına alındı. Kararının vicahiye çevrilmesi üzerine Yücel tutuklandı. Ne olup- bitiğini anlamaya çalışan Ali Rafet Yücel 2 gün tutuklu kaldıktan sonra yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

Haberin Devamı

Türk Kamu-Sen binasında eşi Ayşe Yücel ile toplantı düzenleyen Ali Rafet Yücel, Elazığ'da görev yaptığı sırada kaybettiği nüfus cüzdanına başka bir kişinin fotoğrafının yapıştırıldığını, 18 Mayıs 2004 tarihinde İstanbul Küçükçekmece'de sahte kimlik çıkarıldığını belirterek, şöyle dedi:

“31 Mayıs 2004 tarihinde bu kimliği yenilemişler. 27 yıllık öğretmenlik hayatımda ne izin ne de rapor kulandım. Fakat bana gelen kredi kartı ekstresi sonucu bu olayı takibe aldım ve adıma sahte kimlik çıkaran kişinin fotoğrafını buldum. Gerekli yerlere başvurdum. Başvurularıma rağmen bu kişiler İzmir'de çeşitli bankalardan 10 çek almışlar. Piyasada benim adıma yazılmış yaklaşık 500 çek koşanı dolaşıyor. Bu dolandırıcılar adresleri yanlış verdikleri için bana hiç bir evrak gelmiyor. Benim bu olaylardan haberim olmuyor. Evime, satmış olduğum arabama ve maaşıma haciz gelince olan- biteni öğrendim. Şu anda üzerimizde çok ağır bir yük var. Bu olayların üstesinden gelemiyoruz. Onurum, gururum kırıldı çalıştığım okulda bile görev yapamayacak duruma geldim. Ailem perişan oldu.”

Eşinin konuşması sırasında Ayşe Yücel gözyaşlarını tutamadı.

Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Musa Akkaş, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı günde öğretmen eşi Ayşe Yücel'in huzursuz, mutsuz ve başlarına gelen bu olaylardan dolayı çıkış yolu aradığını belirterek, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü' onun için çok karanlıktır. 2 çocuğu yüksek öğretimde okumakta öğretmenlikten aldığı maaş da ortadadır. Geçim sıkıntısı yetmiyormuş gibi yapmadığı bir suçtan dolayı suçlanmaktadır” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!