Antalya polisinden zincir operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalya polisinden zincir operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 14:18

Antalya'da düzenlenen operasyonda, İstanbul, İzmir ve Antalya'da sahte kredi kartı düzenledikleri belirlenen 7 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Temmuz 2006'da düzenlenen “Halka” operasyonunun devamı niteliğindeki “Zincir” operasyonunda, İstanbul, İzmir ve Antalya'da sahte kredi kartı hazırlayarak, bu kartlardan para çeken ve alışveriş yapan 7 kişi yakalandı.

Suç örgütü üyesi 7 şüpheli ile manyetik şeritlerinde başkalarına ait kart bilgisi bulunan 200 sahte bankamatik kartı, sahte kart yapımında kullanılan bir card printer cihazı ve kartların renklendirilmesinde kullanılan 4 kartuş, kart bilgilerini kopyalama ve yüklemeye yarayan encoder cihazı, suçta kullanılan 4 bilgisayar, sürücü belgesi yapımında kullanılan bir soğuk mühür, sahte sürücü belgesi ve kimlikleri kaplamaya yarayan jeminatör, bir fotoğraf kesme makinesi, 30 gram esrar, İstanbul'dan çalıntı olduğu belirlenen 2004 model bir otomobil, çok sayıda sahte kimlik ve sürücü belgesi ile sahte kredi kartları ile yapılan alışverişlerde elde edilen 5 laptop bilgisayar, digital fotoğraf makinesi, DVD ve play station cihazı, 15 cep telefonu, 76 telefon kontörü, yaklaşık 10 bin YTL değerinde giyim eşyası ele geçirildi.

Haberin Devamı

Zanlılar, haksız ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü üyeleri hakkında düzenlenen Türk Ceza Kanunu'nun 220'nci maddesi uyarınca “Suç işlemek için örgüt kurmak”, “Örgüt faaliyetleri çerçevesinde banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması”, “Sahtecilik”, “Oto hırsızlığı yapmak”, “Sahte belge ve plakalar düzenleyerek çalıntı oto kullanmak” iddialarıyla adli makamlara sevk edildiler.

Zanlılar arasında, 2005 yılında İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 1700 sahte kredi kartı ile yakalanan V.B'nin de bulunduğu öğrenildi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, vatandaşların kartlarının kopyalanmaması için kredi kartı kullanımında nelere dikkat etmeleri gerektiği yönünde yazılı bir açıklama yaptı. Arslan, açıklamada şu uyarılara yer verdi:

“Kredi kartlarını kurye aracılığı ile teslim alan vatandaşlar, zarfın yıpranmamış olmasına dikkat etmelidir. Zarf açılarak, bilgiler kopyalanmış ya da güvenlik bilgileri alınmış olabilir. Kredi kartının üzerine veya kredi kartının saklandığı yere şifresi asla yazılmamalıdır. Kartla alışveriş yapılırken, kasiyerle göz teması asla kesilmemeli, kart şifresi kimseye söylenmemelidir. Kredi kartı için şifre seçimi ise kolay tahmin edilebilir, plaka numarası, doğum tarihi veya sıralı rakamlardan oluşturulmamalıdır.

Haberin Devamı

Bir diğer önemli konu ise kredi kartı hesap ekstrelerinin mutlaka incelenmesi gerekmektedir. Ekstrede yapılmayan bir alışveriş görüldüğünde mutlaka bankaya itirazda bulunmak gerekmektedir.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!