Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2007 20:58

Şampiyonluk için şiddetle puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Beşiktaş oldu. 4 hafta sonra kazanan siyah-beyazlılar, ezeli rakibinden ilk yarıdaki maçın rövanşını almış oldu.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'de ikinci yarının ilk derbisinde Beşiktaş, İnönü Stadı'nda ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Geçen hafta 2-0 öne geçtiği maçta Trabzonspor'a 3-2 yenilen Kara Kartal, son haftalarda Fenerbahçe'nin puan kayıplarıyla yakaladığı avantajı kullanamayan G.Saray'ı 2-1 mağlup ederek 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1
Paşa paşa!
Paşa, zinciri 31. dakikada kırdı. Bobo'nun kafasına attığı pas, belki golün de ötesinde güzellikler taşıyordu.

Erik Gerets derbiye sürpriz bir kadroyla çıkarken, Tigana'nın geçen hafta kadro dışı bıraktığı İbrahim Akın'ı 75. dakikada oyuna sokması dikkat çekti.

7. dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Bobo, Emre Aşık'la mücadelesinde yerde kaldı.
Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1
Gerets damgası
Gerets, bizle beraber olan, bizle beraber yürür deyip rest çekti. Beşiktaş'a karşı oyun kalıbını değiştirip farklı bir felsefe uyguladı.
Beşiktaşlıların kırmızı kart beklediği pozisyonda hakem, serbest vuruş düdüğü çalarken, Emre'ye sarı kart gösterdi. Delgado'nun kullandığı frikikte top barajdan döndü.

17. dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına atılan topta Necati, dışarı çıkardı. Müsait durumdaki Okan'ın şutu auta
Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1
Gerets'in kumarı
Beşiktaşlısı da G.Saraylısı da (taraftar bazında mutlu ayrılırken) Gerets'in kumarı, maçın kaderini etkiledi.
gitti.

31. dakikada Ricardinho'nun soldan ortasına ceza alanın içindeki Bobo'nun kafasında top Galatasaray ağlarıyla buluştu: 1-0

41. dakikada Beşiktaş ikinci gole çok yaklaştı. Ceza alanında topla buluşan Bobo'nun sert vuruşunda Tomas'a çarpan top kornere çıktı.

52. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında, sol çaprazdan ceza sahasına giren Necati'nin şutunda savunma gole izin vermedi.

58. dakikada Okan'ın nefis pasında Arda, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak hakem Fırta Aydınus'ın, Arda'nın faul yaptığı kararını verdi. 

63. dakikada Arda'nın soldan kullandığı köşe atışında kalabalık Beşiktaş savunmasının arasında yükselen Emre Aşık'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-1.

73. dakikada sğdan yapılan ortaya ceza alanı içindeki Bobo'nun kafa vuruşunda Mondragon müthiş bir refleksle gole izin vermedi.

83. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Mehmet Güven topa eliyle müdehale edince, hakem penaltı noktasını gösterdi. 84. dakikada atışı kullanan Ricardinho,muhteşem bir vuruşla, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi: 2-1

Uzatmanın 3. dakikasında İbrahim Akın, Mondragon'un önde olduğunu görünce aşırtmayı düşündü. Genç oyuncu, müsait pozisyonda dışarı vurdu.

BEŞİKTAŞ: 2 - GALATASARAY: 1

Stat
: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Alpaslan Dedeş
Beşiktaş: Runje, Mustafa, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado (Dk. 68 Burak), Serdar (Dk. 75 İbrahim Akın), Koray, Ricardinho, Bobo, Nobre (Dk. 8 Fahri)
Galatasaray: Mondragon, Sabri, Tomas, Emre, Ergün, Okan, Ayhan, Mehmet Güven, Arda, Necati (Dk. 77 Tolga Seyhan), Hasan Kabze (Dk. 68 Ümit Karan)
Sarı kartlar: Dk. 8 Emre Aşık, Dk. 75 Ayhan, Dk. 90 Ümit Karan (Galatasaray) Dk. 71 Nobre, Dk. 87 Mustafa Doğan, Dk. 90 Fahri (Beşiktaş)
Goller: Dk. 32 Bobo, Dk. 84 penaltıdan Ricardinho (Beşiktaş) Dk. 63 Emre Aşık (Galatasaray)

Haberin Devamı

NOTLAR

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. BJK İnönü Stadı'nı tamamen dolduran taraftarlar, maç öncesi tezahüratlar yaparak, takımlarını destekledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş ilçesi bugün adeta bayram yeri gibiydi. Öğlen saatlerinden itibaren Beşiktaş'a gelen siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş Çarşısı ve çevresinde toplanarak tezahüratlar yapıp, şarkılar söyleyerek maçı bekledi.

Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan eski açık tribünü doldurarak takımlarını destekledi.

BEŞİKTAŞ'TA BAKİ VE NOBRE İLK 11'DE

Beşiktaş'ın, Trabzonspor ile oynadığı lig maçında omuzundan sakatlanan ve hafta içinde Fortis Türkiye Kupası'ndaki Vestel Manisaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Baki Mercimek, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Vestel Manisaspor ile yapılan Fortis Türkiye Kupası maçında sakatlanan Nobre de derbi maçta ilk 11'de oynadı.

Haberin Devamı

Tigana daha önce kadro dışı bıraktığı İbrahim Akın'ı 18 kişilik maç kadrosuna aldı. İbrahim Akın'ın yanı sıra, Murat, Burak, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, Ali Güneş ve Fahri yedek kulübesinde yer aldı.

GALATASARAY'DA SONG VE HAKAN ŞÜKÜR ŞOKU

Galatasaray'da teknik direktör Gerets, derbi maçta zorunlu değişikliklere gitti. Sarı-kırmızılılarda, hastalanan Song, annesi rahatsızlandığı için moralsiz olan Hakan Şükür ile sakatlığı süren Hasan Şaş kadroya alınmadı.

GALATASARAY'DA İLK 11'DE 5 DEĞİŞİKLİK

Gerets, derbi maçta ilk 11'de 5 değişik isime görev verdi. Sarı-kırmızılılarda forvette sakatlığı geçen Necati ve Hasan Kabze forma giyerken, savunmada Song'un yokluğunda Emre, sakat olan Orhan'ın yerine de Ergün oynadı. Uzun süredir ilk 11'de forma giyemeyen Ayhan da sahaya ilk 11'de çıktı. Ayhan, 1 ay sonra ilk 11'de şans bulurken, Emre ve Ergün 3 ay sonra ilk 11'de forma giydi.

Haberin Devamı

Gerets, sürekli ilk 11'de forma verdiği Japon futbolcu İnamoto'ya yedek soyundurdu. Belçikalı çalıştırıcı geçen haftaki Denizlispor maçında yedek soyundurup, daha sonra ilk yarıda oyuna aldığı Iliç'i, derbi maçta da yedek oturttu.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ

Derbi maç için İstanbul Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı. Stat çevresinde barikatlar kurulup, biletsiz olan seyirciler stada yaklaştırılmadı. Bileti olan taraftarlar da üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındı. Derbide 2 bin 634 emniyet mensubunun yanı sıra Beşiktaş Kulübü'nün 300 özel güvenlik elemanı görev yaptı. Ayrıca derbi için 84 güvenlik kamerasıyla tespit yapılıyor,

Haberin Devamı

Öte yandan güvenlik nedeniyle Galatasaraylı taraftarların bulunduğu eski açık tribünde bir bölüm boş bırakıldı.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR TAKSİM'DEN GELDİ

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında stada toplu hale gelinmemesi konusunda karar alınmasına rağmen, Galatasaraylı taraftarlar, Taksim'de toplanarak birlikte stada yürüdü.

Sarı-kırmızılı taraftarların stada girişi sırasında, siyah-beyazlı taraftarlarla aralarında karşılıklı küfürleşmeler oldu. Güvenlik güçleri, Galatasaraylı taraftarlara küfür ve el hareketi yapan, çok sayıda siyah-beyazlı taraftarı gözaltına aldı.

AYHAN VE SABRİ'YE TEPKİ

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi geçen sezon Ali Sami Yen Stadı'ndaki derbi maçta kendilerine parmak hareketi yapan eski futbolcuları Galatasaraylı Ayhan Akman'a büyük tepki gösterdi. Ayhan'ın takımla birlikte ısınmak için sahaya çıkması ile birlikte taraftarlar, sürekli bu futbolcuya küfür etti.

Öte yandan sarı-kırmızılı futbolcuların zemini kontrol etmek için sahaya çıkmasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar bir süre de Sabri aleyhine tezahürat yaptı.

GEÇEN SEZONKİ MAÇA GÖNDERME

Galatasaraylı taraftarlar, geçen sezon BJK İnönü Stadı'nda oynanan ve sarı-kırmızılı takımın 2-1 kazandığı derbi maça gönderme yaparak, "Bu maçı satanın" ve "Oscar Cordoba" diye tezahüratta bulundu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, zaman zaman da siyah-beyazlıların Hırvat kalecisi Runje ile ilgili tezahüratlar da yaptı.

KESER, "DEĞİŞİKLİKLER MECBUREN"

Galatasaray Antrenörü Erdal Keser, Song'un hasta olduğunu, Hakan Şükür'ün'ın annesinin rahatsızlığı nedeniyle moralsiz olduğunu ve Hasan Şaş'ın ise sakatlığını devam ettiğini belirterek, "İlk 18'imizde mecburi değişiklikler oldu. İlk 11'imizdeki değişikler ise, son haftalarda orta sahada top yapamamamızdan kaynaklandı. Daha çok top kullanabilecek ve oyun kuruculuğu daha iyi seviyede olan oyuncularımızı sahaya sürdük. Bizim tek düşüncemiz galip gelerek buradan ayrılmak" diye konuştu.

GALATASARAYLI YÖNETİCİLER

Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyesi Tunca Hazinedaroğlu, kadronun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, "Kadro sürpriz olmadı. Bu hafta tüm idmanları izledik. Oynayacak olanlar diğerlerini yerini dolduracaktır" dedi.

Haldun Üstünel ise karşılaşmanın önemini bildiklerini belirterek, "Son iki maçta taraftarımızı üzdük. En iyi sonucu almak için geldik. Alacağımıza da inanıyoruz. Bizim açımızdan sürpriz bir kadro yok. Hocamızın hazır gördüğü oyuncular sahada" diye konuştu.

ÇELİK: "KAZANMALIYIZ"

Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Murat Çelik, derbi maçı kazanmaları gerektiğini ifade ederek, "Galatasaray'ın eksikleri var ama büyük takımlarda bu önemli değildir. Kaybeden yarıştan kopar. En azından psikolojik olarak. Önümüzde çok hafta var. Ama kaybedenin şampiyonluk şansının çok düşeceğini zannediyorum" şeklinde konuştu.

"NÜKLEERSİZ TÜRKİYE" PANKARTI

Karşılaşma öncesi Beşiktaş'ın önde gelen taraftar grubu Çarşı'nın 25. yılı nedeniyle "Nükleersiz Türkiye-Çarşı-25. Yıl" yazılı pankartı açıldı.

Çarşı ve çevreci örgüt Greenpeace Türkiye'nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda, 4 Greenpeace üyesi halatlarla yeni açık tribünün çatısından pankartı açtı. Greenpeace üyeleri maçın başlamasına rağmen halatlarla pankartın altında asılı dururlarken, siyah-beyazlı taraftarlardan alkış aldı.

Karşılaşmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da izledi.

İki takım sahaya "8 Mart Dünya Böbrek Günü" yazılı pankartla çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!