Hacker Tamer, internet danışmanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hacker Tamer, internet danışmanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 12:28

Kimilerinin sanal dünyanın korsanları, kimilerinin ise bilgisayar meraklısı olarak gördüğü hackerlar, bilgisayar sistemlerinin zayıf noktalarını ortaya koyuyor. Türkiye'de ilk kez altı yıl önce hackerlık suçundan yargılanan ve ceza alan 26 yaşındaki Tamer Şahin şimdi internet bankacılığıyla parası çalınanlara yardım ediyor, şirketlere internet güvenlik danışmanlığı yapıyor.

Lise mezunu olan İzmirli Tamer Şahin, Türkiye'de doktora diploması olan mühendislerin, milyonlarca dolarlık dev şirketlere hazırladığı bilgisayar sistemlerini çökertiyor. “Siber alemde girilmeyecek kale, alınmayacak bilgi yoktur” diyen Şahin'in bilgisayar merakı, 13 yaşında başladı.

Şahin sorduğu her soruya yanıt veren bilgisayarı, hayatının odak noktası yaptı. Türkiye onu Superonline ve Osmanlı Bankası'nın sistemini çökertince, dünya ise yazılım devi Microsoft'un kurucusu ve başkanı Bill Gates'in elektronik postalarını okutmasıyla tanıdı.

Altı yıl önce hackerlik suçundan aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezası ertelendi. Şahin'e göre o çökerttiği her sistemde güvenlik açıklarını ortaya koyarak, yeteneğini sınıyor. Hackerların iyi niyetli olduğunu savunan Şahin, “Hackerlar bilgisayar sistemlerinin zayıf noktalarını buluyor. Bugün benim kendi adıma tescil ettiğim 40 tane güvenlik açığım var. Bunları www.tamersahin.net adresli web sitemde yayınlıyorum. Hackerlık bilgimi son zamanlarda güvenlik sistemlerini korumak için harcıyorum. Müşterilerimin arasında finans kuruluşları, Telekom ve yabancılar var” dedi.

Şahin, son zamanlarda artan internet bankacılığı üzerinden hırsızlık konusunda da mağdurlara destek verdiğini dile getirerek, “İstanbul'dan bir kadın doğum doktorunun internet bankacılığı ile 150 bin YTL'si çalındı. İnternet hukuku ülkemizde gelişmediği için raporu avukatla birlikte hazırladık. Bankalar bu konuda kullanıcıların bilgisizliğinden yararlanıyor. Ancak hazırladığımız raporla banka parayı ödemeyi kabul etti. İnternet bankacılığında dolandırıcılık, kullanıcıların e-maillerin ekindeki zararlı dosyaları tıklamasıyla oluyor. Bunun için işletim sistemleri ve anti virüs yazılımları sık sık güncellemeli. En güvenli sistem fişi çekili sistemdir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!