Sahte kimlikle internetten dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Sahte kimlikle internetten dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2007 14:12

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, bir iş adamının hesabından internetle başka hesaba aktarılan 6 bin YTL'yi, sahte kimlikle çektiği tespit edilen kişi, güvenlik kamerası kayıtları doğrultusunda aranıyor.

Haberin Devamı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde otomobil galerisi sahibi Şemsi Durdu'nun kişisel hesabındaki 6 bin YTL, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce internet aracılığıyla İ.H.B'nin hesabına aktarıldı.

İ.H.B adına düzenlenmiş sahte kimlikle Çaycuma'daki bir bankaya ait şubeye gelen kişi, işlemini yaptırarak hesaptaki paranın tamamını çekti.

İş adamı Durdu'nun, hesabında parasının olmadığını fark etmesi üzerine bankayla görüşmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, güvenlik kamerası görüntüleri incelendi.

Durdu'nun hesabından öncelikle deneme amaçlı Çankırı'da bir kişiye 50 YTL havale yapıldığı, daha sonra da İ.H.B'nin hesabına 6 bin YTL aktarıldığı tespit edildi.

Polis, parayı aldığı belirlenen kişinin eşkali doğrultusunda olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Durdu, yaptığı açıklamada, İ.H.B adına hesabın nasıl açıldığı konusunun netlik kazanmadığını, polisin de konuyu araştırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Dolandırıcıların şirket hesaplarına girebilmeleri durumunda çok yüksek miktarda kendisini zarara uğratabileceğine dikkati çeken Durdu, “Banka yetkilileri, paranın bana iade edilemeyeceğini bildirdiler. Yaklaşık 18 yıldır aynı bankayla çalışıyorum. Ne yazık ki yeterli önlemin alınmaması nedeniyle mağdur oldum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!